Asunnon stailaus

04.06.2018


blog

Myytävien asuntojen stailauksesta ja somistamisesta puhutaan ja kirjoitetaan paljon. Toiset ovat sitä mieltä, että stailauksen avulla asunnosta voi pyytää enemmän ja toiset taas ajattelevat sen vain lyhentävän myyntiaikaa. Absoluuttista totuutta on vaikea tietää, mutta ainakin stailaus ja freesaava käsittely auttavat luomaan mielikuvia ja tuomaan tunnelmaa ostajaehdokkaille.

Asunnon myynnin eri vaiheissa tärkeimmässä roolissa on yhteistyö välittäjän ja myyjän, eli asiakkaan välillä. Tähän yhtälöön täytyy kuitenkin mahtua myös asunnon parhaat puolet esiin tuova henkilö sekä hän, joka taltio ne upeat neliöt ja ikuistaa ne muistoihin, koska he kaikki yhdessä luovat kokonaisuuden. Välittäjämme, stylistit ja kuvaajat muodostavat lyömättömän tiimin, joka toimii asiakkaitamme varten.

Asuntostailaus -nimellä somessa toimiva yritys on tehnyt asuntojen myyntistailausta vuodesta 2011 lähtien. Heidän kokemuksen mukaan, stailatut asunnot on myyty selvästi stailaamattomia nopeammin. Iso osa asunnosta menee kuulemma viikoissa. Valtaosa heidän stailaamista asunnoista on tyhjillään ja kalustamalla ne saadaan kodikkaiksi. Tyhjä asunto näyttää usein nuhjuiselta tai kolkolta, vaikka asunto olisikin hyväkuntoinen. Tällöinkin stailaus nousee suureen arvoon. Mutta HUOM! Stailauksen tarkoituksena ei ole peitellä virheitä, vaan ikään kuin lavastaa kodin tunnetta ja helpottaa tilojen hahmottamista. He ajattelevat, että stailaus on myös ostajan etu, koska niin saa ideoita omaan sisustukseen ja monet kerrat ostajat ovatkin olleet halukkaita ostamaa kalusteita, joita stailauksessa on käytetty.

Kun asuntoa lähdetään stailaamaan, on jokaisella työryhmän jäsenellä selkeä ajatus ostajan kohderyhmästä. Yleensä stylistit aloittavat työnsä selkeyttämällä pohjaratkaisua. Sen jälkeen somistavat tyynyillä, vilteillä, verhoilla ja matoilla ja tuovat kauniita koriste-esineitä tullessaan. He myös karsivat asukkaiden henkilökohtaisia tavaroita pois näkyviltä, jotta kohteista tulisi mahdollisimman samaistuttavia. Tyhjillään olevat kohteet kalustetaan asunnon hengen mukaisilla kalusteilla ja näin ammattilaiset muuttavat ne käden käänteessä kohteista kodeiksi.

Kun asunto on järjestelty sisustuksen ammattilaisen silmin, potentiaalisen ostajan on helppo kuvitella itsensä uuteen kotiin. Ammattilaisen käyttö ei tietenkään ole aina tarpeen eikä tarvitsekaan olla, myös itse voit tehdä paljon. Alle listasimme muutamia asioita, joilla edesautat itse asunnon myyntiä.


blog

Tärpit stailaukseen

Siivous

Puhdas koti on kaiken perusta. Petaa sängyt siististi, pyyhi kaikkialta pinnat ja imuroi sekä pese lattiat. Avaa kaikki verhot ja vaihda mahdolliset palaneet lamput. Wc- ja pesutiloissa kannattaa pestä pinnoilta huolellisesti kaikki tahrat pois, myös suihkun osat on hyvä puhdistaan kalkkitahroista. Äläkä unohda peilejä ja lasiseiniä. Muista myös, että säilytystilan määrä kiinnostaa ostajia, joten laita kaapit ja laatikotkin ojennukseen. Ja lopuksi, muista tyhjentää roskikset.

Henkilökohtaiset tavarat pois

Perhekuvat ja muistilaput jääkaapin ovesta joutavat hetkeksi piiloon. Myös eteisestä ylimääräiset kengät, kurahousut ja muut vaatteet tulisi säilöä siististi pois näkyviltä. Lastenhuoneet saattavat olla kovin levottomia kaikkine väreineen ja leluineen, joten siisti suurin osa kaappeihin. Myös eläinten lelut on hyvä keräillä lattioilta pois.

Onko tilaa?

Katsele kotiasi toisen silmin tai nappaa vaikka valokuva, josta saatat huomata jonkun turhan paljon esiin pomppaavan kohdan. Isoja kalusteita kannattaa karsia tai uudelleen järjestellä, niin ettei tunnelma ole ahdas. Vaaleat värit ja peilit tekevät tilan tuntua, joten pienellä tekstiilien vaihdoksellakin saa heti avaramman fiiliksen.

Pientä pintaremonttia

Mitään suuria remontteja ei kannata käynnistää, mutta esimerkiksi irronneet listat kannattanee kiinnittää kuitenkin ja usein ikkunoiden pesukin tekee jo ihmeitä.

Jotain uutta?

Vessan uudet pyyhkeet ja matto sekä tuoreet kukat maljakossa piristävät kenen tahansa oloa, vaikkei koti olisi edes myynnissä. Sellaisella pienellä panostuksella saattaa luoda hyvää mieltä laajemminkin. Myös kattamalla pöydän kauniisti ja täyttämällä hedelmäkorin, luot kotoisuutta.


blog

Glikin palvelukonseptiin on aina tarvittaessa kuulunut somistus- ja kalustuspalvelut. Jatkossa näitä palveluita kanssamme tuottaa yritys, joka elää estetiikan maailmassa. By Pilke on tuore alalla toimija, mutta hyvin lyhyessä ajassa he ovat ”pilkahtaneet” somessa ihmisten ruuduille ja luoneet yhteisön brändinsä ympärille. Olemme Glikissä erittäin innoissamme uusista tuulista, joita By Pilke meille tuottaa. Heidän kauttaan saamme enemmän visuaalisia työkaluja käyttöömme.