Vuosi 2017

06.01.2018


Asuntomarkkinoilla meni viime vuonna kovaa, varsinkin pienten asuntojen osalta. Sijoittajat olivat erittäin aktiivisia ja useiden uudiskohteiden pienet asunnot päätyivätkin asuntosijoittajien kautta vuokramarkkinoille.


blog

Meidän kauttamme asuntoja liikkui viime vuonna yli 40 miljoonan euron edestä. Kauppoja tehtiin yli 200 ja tämäkin vuosi on lähtenyt mukavan vilkkaasti käyntiin. Kauppoja on sovittu tämän ensimmäisen viikon aikana jo useampia.

Vaikka pienemmät kodit olivatkin viime vuoden "hittituote", uudehkot omakotitalotkin löysivät uusia asukkaita aiempia vuosia paremmin. Toisaalta tilastopoikkeamaa taitaa tulla myös vanhempien talojen osalta, koska ostajien kiinnostus niitä kohtaan oli ehkä hieman hillitympää.

Kun muuten loppuvuosi on aina varsinaista kulutusjuhlaa, niin näillä markkinoilla vastaan tulee hiljainen hetki. Silloin ostetaan enemmän tonttuovia kuin oikeita. Toisaalta kysyntä pienistä asunnoista tuntui olevan edelleen joulukuussakin kovaa, näin ollen tarjonta ei valitettavasti pysynyt siinä mukana.


blog

Jo edellä mainituissa uudiskohteissa kauppa kävi tosissaan viime vuonna. Suuret yhtiölainaosuudet asunto-osakkeissa tuovat mahdollisuuksia ja sijoittajan kannalta taloyhtiön kirjanpidossa ”oikein” käsiteltyinä, ne naulaavat kaupat hetimiten. Ajatusmaailma asuntoon kohdistuvasta velasta on ehkä hieman muuttumassa myös täällä meillä ja se voi paikoittain olla mahdollisuus, mutta voiko olla myös uhka?


blog

Tämä uusi vuosi tuo tullessaan uudistuksia monella saralla. Maanmittauslaitos on muutaman viimeksi kuluneen kuukauden sisällä muuttanut kiinteistöjen vanhat kirjalliset panttikirjat sähköiseen muotoon, joka uudistaa myös välittäjien kannalta kauppatilaisuuksia osaltaan. Myös asunto-osakkeiden kauniit ja pitkän historian omaavat osakekirjat siirtyvät tulevaisuudessa johonkin bittiavaruuteen. Toisaalta muutokset ja uudistukset helpottavat asioita, toisaalta jotain vanhanaikaista olisi kiva säilyttää.

Nyt mennyt vuosi on pyyhkäisty taka-alalle ja keskittyä uuteen ja tulevaan. Kaikki on mahdollista!

Glikin henkilökunta toivottaakin täten mitä mahtavinta vuotta 2018 ja paljon onnistuneita asuntokauppoja ihan kaikille!