Uuden alku

07.12.2016


Uudet asiat saavat joskus muutosvastarinnan nousemaan, joskus taas innostuksen säteet pirskahtelevat ympäri huonetta. Molemmissa reaktioissa on varmasti sekä hyvät, että huonot puolensa, mutta tämän projektin myötä itse lentelin säteiden mukana, kuin pieni lapsi jouluaamuna. Jo ensimmäisen, mutta varsin idearikkaan puhelun päätteeksi olimme sopineet Aallon Leon kanssa, että aloitamme yhteistyön tekemisen heti, kun se on mahdollista. Minusta tulisi heille sisällöntuottaja ja alan pyörittämään mm. heidän yrityksen kotisivuille lanseerattavaa blogia. Ja tässä sitä nyt ollaan, tekemässä uutta putkeen!

Tarkoituksenani on tuottaa keskustelunaiheita kiinteistönvälitysalasta ja kaikesta siihen liittyvästä. Tuoda yleisiin kysymyksiin vastauksia ja auttaa kuluttajia isojen asioiden äärellä. Kuitenkin vähän perinteisestä poikkeavalla tavalla. Niinkuin pääosassa oleva yritys haluaa erottautua massasta, myös minä haluan tehdä asioita eri tavalla kuin muut. Olen siis Annamari Yläpoikelus, Glikin sisällöntuottaja ja toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi GlikBlogin pariin. Pysykää mukana, tästä alkaa matka johonkiin uuteen. Lupaan käsitellä aiheita laaja-alaisesti ja niin, että pysymme kaikki kärryillä.


blog

Tällä kerralla avaan teille hieman Glikin sielunelämää. Olkaa hyvät!

Kasvava ja Aito, Intohimo ja Arvostus. Sanoina nuo voivat tarkoittaa paljon monessa yhteydessä, monissa voivat olla myös vain sanahelinää. Mutta kun pyysin yrittäjiä kuvaamaan yksittäisillä sanoilla heidän yritystään ja he mainitsivat nuo, ei kyseessä ole vain lentävät, merkityksettömät sanat. Ne kertovat halusta, palosta, tunteesta ja määrätietoisesta tekemisestä. Ja minä uskon heitä, jostain syystä. Kyseessä on siis vuonna 2012 perustettu uuden tyyppinen kiinteistönvälitysalan yritys, joka sai kasteessa nimekseen Glik Oy LKV.

Perustajat halusivat tehdä asioita toisella tavalla, freshillä tavalla. Tarjota nykyaikaistettuja palveluita ja kaiken taustalla oli halu erottua massasta mm. visuaalisella ilmeellä ja palvelukokemuksella, joka ei unohdu kättelyn jälkeen.


blog

"Lupaamme mitä teemme ja teemme mitä lupaamme"

Kun luen yrityksen manifestia tulee mieleen, että tätä nippua kasattaessa on mietitty asiat halki ja poikki muttei pinoon, koska valmiiksi ei tässä hommassa tulla tai ainakaan he eivät halua tulla. He ovat päättäneet ylittää odotusarvot, saada joka kerta vahvat referenssit ja toimia niin kuin kukaan muu ei toimi. He haluavat kehittyä ja olla edelläkävijöitä. Kunnianhimoa ei tunnu puuttuvan, ja tätä ajatustani tukee myös yrityksen rekrytointitahti. Tällä hetkellä Glikin palveluksessa työskentelee kolmen yrittäjän lisäksi kuusi henkilöä ja kaikkien heidän tehtäviin kuuluu välitystyö. Siis myös yrittäjät ovat asian ytimessä ja kentällä jatkuvasti.

Luen tarkkaan yrittäjien mietteitä työskentelemisestä heidän yrityksessään. He ovat laatineet tarkat toimintaohjeet miten heillä hommat toimii. Olen itsekin joitain sisäisiä ohjeita lukenut, mutta tätä selatessa minua alkaa hymyilyttämään, koska asiat eivät ole vain ranskalaisilla viivoilla listattuna, ulkoa opeteltaviksi vaan ne on myös avattu, niin ettei kysymysmerkkejä jää. Uskotaan, luotetaan, tunnetaan ja ennen kaikkea arvostetaan.

Vaikkakin koen suuria tunteita tällä hetkellä, siitä että he ovat onnistuneet luomaan uudenlaisen ja ihmisläheisen konseptin, olen silti edelleen jalat maassa koska ymmärrän lukemaani. He eivät ole tavoittelemassa tähtiä taivaalta tai rakentamassa "Trump-maisesti" muureja kilpailijoiden pois-kitkemiseksi. Markkinajohtajuuden sijaan, korkea laatutaso ja asiakastyytyväisyys painaa vaakakupissa enemmän.

Eniten elämässä olen aina uskonut siihen, että teot puhuvat puolestaan. Myös äitinä olen todennut sen, että on turha puhua toista ja tehdä toista. Se pätee myös tässä. Ja jokainen meistä sen tietää, mutta kuinka moni ajatusta oikeasti toteuttaa? Nyt tulee mieleen ainakin muutama henkilö nimettäväksi.

Ovet ovat avoinna. Kaikki on mahdollista.

Stay tuned!