Välittäjä myy kesälläkin


Onko väliä mihin aikaan vuodesta asuntonsa myy tai ostaa uuden asunnon? Glikin paras kuukausi asuntojen myynneissä oli huhtikuu ja etuovi.com sivuston markkinapuntarin tilastot vahvistivat tätä tulosta, sillä tämän vuoden kevät oli asuntokauppojen osalta yleisesti ottaen vilkas. Entä myytit siitä, ettei syksyllä tai talvella kannata edes yrittää myydä asuntoaan, vuodenaika vaikuttaa hintaan tai että heinäkuu olisi paras kuukausi asuntokaupoille?


blog

Oikaistaan ainakin seuraavat väittämät: Asunnolla on aina oma markkinahintansa, eikä vuodenaika vaikuta hintaan. Kodinvaihtoa suunnittelevat pitävät silmät auki ympäri vuoden, ja kodinvaihtoon vaikuttaa enemmänkin elämäntilanne kuin vuodenaika. Uuden asunnon tarve saattaa tulla yllättäen tai unelmien kotiin saattaa törmätä sattumalta asuntoilmoituksia selatessaan.


Mitä mieltä sinä olet?

Jos kodinvaihto ei kuitenkaan tule yllättäen, niin milloin sinä myisit asuntosi ja miksi? Glik jalkautui kysymään asiaa.

Sonja Soikkeli, 23, on kotoisin Iitistä ja asuu tällä hetkellä Tampereella. Hän muuttaa kuitenkin pian takaisin Seinäjoelle, missä asui kaksi vuotta ennen Tampereelle muuttoa.

- Myisin asuntoni keväällä, koska kevät on kaiken ”uuden” aikaa. Isompia asuntoja menee varmasti paljon. Syksyllä menee vuokra-asuntoja varmasti enemmän, koska ihmisiä muuttaa opintojen perässä.

Vesa Aalto, 38, asuu tällä hetkellä Tampereella.

- Omakotitalon, paritalon tai rivitalon myisin keväällä tai kesällä. Koska jos piha on siisti ja hyvässä kunnossa, niin talosta voi pyytää enemmän.

Arja Liikainen, 56, asuu tällä hetkellä Lempäälässä ja on itseasiassa harkinnut oman omakotitalonsa myymistä.

- Omakotitalon myisin ehdottomasti kesällä, koska silloin piha ja puutarhat ovat kauneimmillaan. Marraskuussa voi sitten kierrellä kerrostaloasuntojen asuntonäytöissä.


Kevät ja kesä suosituinta aikaa omakotitalojen ja mökkien myynnin suhteen – muina vuodenaikoina kerrostaloasunnot käyvät kaupaksi

Kesällä myymisessä näyttäisi siis olevan monia etuja. Pihat ovat edustuskunnossa, varsinkin omakotitalot ja mökit menevät hyvin kaupaksi tilastollisesti kesällä. Ihmisillä on aikaa käydä asuntonäytöissä ja myös enemmän aikaa miettiä kodinvaihtoa. Lomakuukausina ajatukset ja kalenteri eivät ole enää niin täynnä. Perinteisinä lomakuukausina kiinteistönvälittäjiin ottaakin useammin yhteyttä ostaja kuin myyjä. Syksyyn menneessä halutaan asuntoasioiden olevan kunnossa, kun työt ja koulut alkavat taas loman jälkeen.

Kiinteistönvälittäjään kannattaa siis olla yhteydessä asuntonsa myynnin tai uuden asunnon ostamisen suhteen kesälläkin. Glikin kohteista löytyy yli 200 kohdetta, jos etsit uutta kotia. Asuntonsa myyjälle ensimmäinen askel on arviokäynti, minkä Glik tarjoaa aina ilmaiseksi.


Ota siis rohkeasti yhteyttä vielä tänä kesänä!

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV