Meidän tarinamme

16.08.2017


Jokaisen alun takana on tarina ja jokaisen tarinan takana on ihmisiä omine tarinoineen. Glik Oy LVK:n tarina alkoi vuonna 2012 kahden työtään rakastavan kollegan ajatusten vaihdosta. Samanlainen ajatusmaailma ja näkemys laadukkaasta välitystoiminnasta sai aikaan alkuräjähdyksen. Räjähdys oli mietteidemme kanssa yksi-yhteen suoraviivainen, mutkaton ja täynnä positiivista energiaa. Mukana oli toisen suuri pelkäämätön innokkuus ja toisen tervejärkinen skeptisyys.


blog

”Olimme toimineet alalla kollegoina jo tovin ja ystävystyneet sitä myötä. Tiet kuitenkin erkanivat, koska toinen meistä koki olevansa jumissa, jalat sementissä silloisessa työpaikassaan. Hän halusi jotain erilaista ja enemmän. Aikansa omia polkuja kulkeneena palasimme kypsyneen ajatuksen kanssa. Ajatuksissa loisti kirkkaana oma yritys ja konsepti sen ympärillä. Molemmilla oli halu tehdä työtä aivan uudella tavalla. Toinen meistä oli valmiimpi ja rohkeampi. Toinen empi ja mietti hetken. Keskustelut kuitenkin etenivät meille tyypillisellä tavalla eli tulosta syntyi. Voisimme yhdessä olla jotain mitä kukaan muu ei vielä ollut.”Glik oli nyt polkaistu matkaan.

”Yrityksen nimen päättäminen ei ollut helppoa. Pohdimme alusta alkaen kaiken olevan nykyään `glikkauksen päässä`, mutta vitsailimme nimellä, että `GLIK`se ei ainakaan voisi olla, koska se ei liity mitenkään alaan. Nimivaihtoehtoja oli paljon, ja kaikkia ei edes kehtaa enää ääneen mainita. Homma oli kuitenkin jo niin kovassa vauhdissa, että imagoa rakennellessa ja visuaalisen maailman muodostuessa sana Glik alkoi näyttämään itsestään uusia, loistavia puolia. Se näytti hyvältä materiaaleissa ja sittemmin ajateltuna sen merkityksettömyys alaa kohtaan oli vain positiivinen asia.


blog

Kun Glikiä alettiin markkinoimaan, se sai valtavan hyvän vastaanoton heti ja ihmiset kiinnostuivat yrityksestä. Aloitimme kahdestaan pienessä liiketilassa, jossa istuttiin tietokoneet sylissä portailla ja kauppa kävi. Kaikki tapahtui kovin nopeasti. Laajat verkostot Pirkanmaalla saivat nousukiidon aikaan. Vuonna 2013 eli vain n. vuosi ensimmäisten ajatusten vaihdon jälkeen tarvittiin jo lisää tilaa ja lisää välittäjiä. Marraskuuhun 2016 asti Glikin toimitilat sijaitsivat Tampereen keskustan tuntumassa Tampellan alueella. Sitten avautui mahdollisuus päästä kiinni liiketilaan joka sijaitsisi kaiken keskellä, Tampereen ytimessä, maineikkaassa ja upeassa Palanderin talossa. Päätimme tarttua tilaisuuteen, koska koimme, että liiketila, sen kaikkine yksityiskohtineen tukisi voimakkaasti brändiä. Haluttiin myös siltä osin tehdä toisin kuin muut, eli tulla esiin, kun monet muut alalla toimivat piiloutuivat suuriin toimistotaloihin.”Uuden liiketilan lisäksi 2016 oli muutenkin Glikille merkityksellinen vuosi. Sen henkilökunta kasvoi neljästä yhteentoista työntekijään, sisältäen myös uuden osakkaan. Tietoinen päätös eteenpäin menosta oli tehty ja kaasujalka ei tärissyt, kummallakaan. Tämän jutun kirjoitushetkellä Glik työllistää jo 15 henkilöä ja etsimme jatkuvasti huippuyksilöitä tiimiimme.


blog

Konseptin luominen ja sen jatkuva kehittäminen on ollut suuressa roolissa koko Glikin toimimisen ajan. Kaikki yksityiskohdat on haluttu miettiä uudella, freesillä tavalla. Kuitenkin niin, että ne tukevat tarkkaan säädeltyä alaa, jossa autetaan ihmisiä heidän elämän isoimpien asioiden kanssa. ”Alusta alkaen ajattelimme, että asiakkaat halusivat saada enemmän vastinetta rahoilleen. Koimme perinteisen tavan markkinoinnissa jämähtäneen paikoilleen. Markkinointikanavia oli käytössä vain muutama eikä mainontaan panostettu lainkaan. Mielestämme myytävien kohteiden markkinointi vaati paljon yksityiskohtaistamista ja jokaisen hintaluokan asunnon tulisi saada sama, loistava kohtelu.”Ammattivalokuvaajan käyttö sekä kohteiden myyntistailaus oli Glikin aloittaessa vielä täysin vieras käsite monille kilpailijoille. Tänä päivänä sosiaalinen media ja ulkopuolisten tahojen käyttö on lähes poikkeuksetta jokaisella alalla erittäin tärkeää. Tämä Glikissä aavistettiin jo viisi vuotta sitten.

Toimintaamme tukemassa kameran takana onkin ollut koko ajan oman alansa ammattilainen, näin myös välittäjille on jäänyt enemmän aikaa tehdä sitä tärkeintä, eli myyntiä.


blog

Nykyään valokuvien takaa löytyvä Outi vastaa myös kohteiden somistamisesta. Vuoden 2016 tuoma osakaslisäys Mikko Lamu oli Glikiin kovasti toivottu jäsen. Hänen alalla saavuttama asema oli oiva lisämauste Glikin jo saavuttamaan imagoon, ja hänen mukaantulo vahvisti myös brändiä.


blog

”Glik toimii tarkasti, määrätietoisesti ja aina asiakkaan etua ajatellen. Meidän periaate on tehdä työtä itseämme arvostaen ja parhaiden mahdollisten markkinointikanavien apua käyttäen. Jokainen työntekijä tuntee Glikin ja sen arvot.”Maarit Ritari ja Leo Aalto loivat yhdessä uuden, hienon ja menestyvän tarinan jonka jatkoa odotamme innolla.