Välittäjän kotona - Leena Mattsson


Välittäjän kotona - blogisarjassa Glikin välittäjät kertovat itsestään, kiinteistönvälitysalasta ja siitä, millaista on työskennellä Glikillä. Seuraavana haastatteluvuorossa on toimistopäällikkö ja kiinteistönvälittäjä Leena Mattsson. Tarkka ja iloinen Leena hoitaa Glikissä vuokravälitystä, juridisia-asioita sekä myyntisihteerin tehtäviä.


blog

Leena on alunperin kotoisin Nokialta. Hän muutti Vaasaan vuonna 1979, asui siellä kuusi vuotta, ja muutti Tampereelle vuonna 1985. Leena on koulutukseltaan merkonomi ja lukenut markkinointi-instituutissa markkinoinnin ammattitutkinnon sekä suorittanut LKV-tutkinnon.

- Olen työskennellyt kiinteistönvälitysalalla 19 vuotta eli vuodesta 2000. Vuosien varrella olen työskennellyt alan monissa eri yrityksissä ja Glikillä olen työskennellyt yli kaksi vuotta.


Onnellisen sattuman kautta kiinteistönvälitysalalle

- Työskentelin aikoinaan vaateliikkeessä ja olin siellä miestenvaatteiden osastonhoitaja.

Samassa liikkeessä työskennellyt työkaveri siirtyi välittäjäksi kiinteistönvälitysalalle.

- Hän suositteli alaa myös minulle ja tiesi, että eräässä toisessa välitysliikkeessä etsittiin sihteeriä. Yrityksellä ei koskaan aikaisemmin ollut sihteeriä, ja he tarvitsivat kiireellisesti tähän työtehtävään sopivaa henkilöä.

Työkaveri suositteli Leenaa hakemaan työpaikkaa, ja Leena soitti kyseisen välitysliikkeen omistajalle. Alan vaihto tapahtui onnellisen sattuman kautta.

- Menin haastatteluun ja minut palkattiin sihteeriksi. Olin yrityksessä töissä noin kymmenen vuotta.

Parasta Leenan mielestä kiinteistönvälitysalalla on erilaiset työpäivät. Kohteet vaihtuvat koko ajan ja varsinkin sihteerinä huomaa sen, miten jokainen päivä on erilainen.

- Olen ainut toimistossamme, jolla on päivän mittaan jonkin verran rutiineja työpäivänsä aikana ja olen toimistolla aina paikalla. Teen mm. kauppakirjoja ja asuntojen esitteitä, mutta nekin ovat aina erilaisia sisällöiltään.


Siirtyminen Glikille - parhaat työkaverit ja ilmapiiri

Ennen aloittamista Glikillä, Leena tunsi jo etukäteen työntekijöitämme. Esimerkiksi toimitusjohtaja Maarit Ritarin ja kiinteistönvälittäjä Inka Eskelisen.

- Inka kannusti minua hakemaan Glikille töihin. Maaritin tunsin etukäteen, mutta Leoa en tuntenut. Haastattelu jännitti kyllä, sillä Glikillä ei aikaisemmin ollut kokoaikaista sihteeriä.

Leenan mielestä parasta Glikillä on ehdottomasti työkaverit.

- Ilmapiiri toimistolla on erittäin hyvä ja täällä on huipputyyppejä töissä. Siksi uskon rekrytoinnin olevan välillä vaikeaa. En tarkoita, että kaikkien pitäisi olla persoonaltaan samanlaisia keskenään, mutta tiettyä samanhenkisyyttä Glikillä arvostetaan.

Opettavaisin hetki Leenan uralla on LKV-tutkinnon suorittaminen. Suorittaessaan LKV-koetta, hän ei ollut tehnyt varsinaisia kiinteistönvälittäjän töitä.

- Koe oli itselleni ehkä vaikeampi suorittaa tämän takia, koska minulla ei sihteerinä ollut kiinteistönvälityksestä paljoa käytännön kokemusta. Olen kokeen suorittamisesta edelleen ylpeä, sillä se ei ole helppo.


  • Töihin mennessäni
    Olen aina iloinen

  • Vapaa-aikana
    Käyn kuntosalilla, matkustelen aina kun mahdollista ja vietän aikaa kotona

  • Unelmakotini
    Oma kotini. Se sijaitsee järven rannalla lyhyen matkan päässä keskustasta.

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV