Välittäjän kotona - Juuso Ritari


Välittäjän kotona - blogisarjassa Glikin välittäjät kertovat itsestään, kiinteistönvälitysalasta ja siitä, millaista on työskennellä Glikillä. Neljäntenä haastatteluvuorossa on kiinteistönvälittäjä Juuso Ritari.


blog

Juuso Ritari on 27-vuotias, Akaasta kotoisin oleva kiinteistönvälittäjä. Akaasta Juuso on aikoinaan muuttanut Lempäälään ja sieltä Tampereelle. Hän opiskeli Valkeakosken kauppaoppilaitoksessa ja valmistui merkonomiksi.

- Tampereella olen asunut vuodesta 2012 asti, ensin Härmälänrannassa, sitten keskustassa ja nykyään asun Vuoreksessa.


Kipinä välitysalalle jo lapsuudesta asti

Juuso on kiinteistönvälitysalalla työskennellyt ainoastaan Glikillä.

- Ennen kuin aloitin kiinteistönvälittäjänä, työskentelin urheiluvälineliikkeessä. Etenin siellä osastovastaavaksi.

Juuson äiti, Maarit Ritari ja yhtiökumppani Leo Aalto olivat perustaneet Glikin vuonna 2012 ja he tarvitsivat vasta perustetulle yritykselle sihteeriä.

- Aloitin Glikillä vuonna 2013 sihteerinä. Tein esitteitä, nettisivuja, mainoksia ja arkistointia sekä hoidin juoksevia asioita. Aloitin samaan aikaan myös myyntiedustajana vuokravälitys puolella. Melko pian siirryin sihteerin työtehtävistä kokonaan kiinteistönvälittäjäksi.

Kiinteistönvälitys on ollut etäisesti tuttua Juusolle jo pienestä asti. Hän on seurannut Maaritin työskentelyä.

- Äitini on ollut alalla pitkään ja tehnyt välittäjänä pitkän uran

Tästä johtuen jo opiskeluajoista asti kiinteistönvälitysala on ollut Juusolla alitajunnassa mahdollisena uravaihtoehtona.

- Tiesin jo tuolloin, että se tulee olemaan joskus tulevaisuuden ammattini. Minulla oli aikoinaan hyvin selkeä visio urasuunnitelmastani. Luulin että välittäjänä tarvitsisi olla iältään hiukan vanhempi, joten en ajatellut siirtyväni välitysalalle heti.

Juuso suunnitteli siirtyvänsä urheiluvälineliikkeestä kohti vastuullisempaa myyntityötä, kuten vakuutusten myyjäksi tai automyynnin puolelle. Mutta siirtyminen välittäjäksi tapahtuikin hiukan nopeammin, kuin mitä Juuso oli suunnitellut. Kaikki oli sen ansiota, että Maarit ja Leo halusivat Juuson töihin Glikille.

- Aluksi kun äiti ja Leo kysyivät minua Glikille, mietin asiaa jonkin aikaa, koska en ollut ajatellut aloittavani vielä välitysalalla. Päätin kuitenkin, että miksi en kokeilisi.

Juuso aloitti opiskelemaan Helsingissä kiinteistönvälitysalan ammattitutkintoa. Tutkinto oli hyvä sysäys alalle ja hän sai sieltä paljon käytännön kokemusta. LKV–kokeen Juuso on suorittanut vuonna 2015.


Välittäjällä on vapautta mutta myös suuri vastuu

-Tässä työssä parasta on se, että välittäjä saa itse määritellä kalenterinsa. Välittäjällä on vapautta mutta myös vastuu omasta tekemisestä ja tuloksista. Tulokset ovat ydinasemassa ja motivaation lähteenä, koska välittäjä on itse vastuussa palkastaan.

Vaikka Juuso on koko nuoren ikänsä seurannut välitysalaa läheltä, niin sitä, millaista on oikeasti työskennellä kiinteistönvälittäjänä ei voi täysin tietää ilman että työskentelee itse välittäjänä. Juusolle opettavaisinta oli siirtyä rohkeasti alalle.

- Ei minulla mistään samppanjan kuplivasta arjesta ollut mielikuvaa, mutta välittäjänä aloittaessani sain paljon kokonaisvaltaisemman kuvan työn todellisuudesta.

Juuso on ollut Glikillä lähes yrityksen perustamisesta asti, joten Juuso on nähnyt ja oppinut vuosien varrella paljon.

- Olen kulkenut pitkän matkan siitä, kun tarkistin ensimmäistä ostotarjoustani Leon kanssa monta vuotta sitten. Olen kehittynyt paljon ja seuraava konkreettinen asia, jossa haluan laajentaa osaamistani, on uudiskaupan osa-alueet.

Syksyllä 2019 Juusolle tulee Glikillä täyteen työvuosia yhteensä kuusi.


  • Töihin mennessäni
    Olen innostunut. Pidän työstäni ja meillä on todella hyvä työporukka, joten töihin on aina kiva tulla.

  • Vapaa-aikana
    Tykkään urheilla. Kesäisin tykkään pelata golfia ja talvisin jääkiekkoa. Minulla on kaksi pientä lasta kotona, niin vapaa-aikaa vietän luonnollisesti enemmän perheen kanssa.

  • Unelmakotini
    Unelmieni kodissa on perheelle tilaa ja siellä viihtyy. Meidän perheelle on nyt rakenteilla vuorekseen uusi ja isompi koti. Haaveena on vielä joskus rakennuttaa oma kivitalo hyvälle paikalle.

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV