Välittäjän kotona – Pekka Saarinen

28.08.2019


Välittäjän kotona – blogisarjassa Glikin välittäjät kertovat itsestään, kiinteistönvälitysalasta ja siitä, millaista on työskennellä Glikillä. Seuraavana vuorossa kiinteistönvälittäjä Pekka Saarinen.


blog

Pekka on 60-vuotias ja asunut koko ikänsä Tampereen seudulla. Hänellä on vielä muutama työvuosi ennen eläkkeelle siirtymistä ja työkokemusta onkin kertynyt runsaasti. Hän on työskennellyt Kiinteistönvälitysalalla jo 11-vuotta ja teollisuuden alalla 10-vuotta. Erilaisista myyntitehtävistä, kuten rautakaupassa työskentelystä ja pankkialalta on myös kertynyt kokemusta.

- Olen merkonomi koulutukseltani. Kun vielä työskentelin teollisuuden alalla, toimin vientikaupan puolella materiaalipäällikkönä.

Syy miksi Pekka vaihtoi kiinteistönvälitysalalle, oli se, kun tuotanto myytiin ulkomaille ja yritys lopetti toimintansa Suomessa.

- Oli siis pakko hankkiutua muihin töihin, kun vanhat työt loppuivat. Oli kuitenkin helppo päätös jo aiemman kiinnostuksen pohjalta siirtyä välitysalalle ja aloittaa kiinteistönvälittäjänä.


Työkokemusta monista eri yrityksistä – Glik erottuu toimintatavoiltaan

Pekka on aina ollut kiinnostunut asuntokauppa-alasta. Työssä ollaan isojen asioiden äärellä ja välitysala on erittäin vastuullista työtä. Parasta on se, ettei ole sidottua työaikaa.

- Omalle luonteelleni välitysala sopii hyvin

Kiinteistönvälittäjänä Pekka on työskennellyt monissa eri välitysliikkeissä ja nähnyt monenlaisia toimintatapoja. Glikille siirtyessään päätökseen vaikutti hyvä brändi, työyhteisön rento ilmapiiri ja muista erottuvat toimintatavat.

- Glikillä on erityinen tapa tehdä kiinteistönvälitystyötä, mikä on erittäin tervetullutta tälle alalle.

Pekalle tärkeintä työssään välittäjänä on asunnonvaihto prosessin onnistuminen kaikkien osapuolten näkökulmasta.

- Tärkeintä on, kun näen asiakkaista, että he ovat tyytyväisiä kauppaan.

Monien vuosien kokemuksen pohjalta Pekka tietää, että joskus saattaa tapahtua virheitä. Tämä on täysin inhimillistä.

- Se miten korjaa virheensä ja selvittää asiat, on tärkeintä. Jos kaiken selvittää hyvin, niin asiakassuhteesta voi tulla hyvinkin luottamuksellinen.


  • Töihin mennessäni
    Kertaan mielessäni tulevan päivän tapaamiset ja aikataulut.

  • Vapaa-aikana
    Ulkoilen kahden koirani kanssa, pelaan biljardia tai golfia ja kesällä vietän aikaa kesämökillä.

  • Unelmakotini
    Omakotitalo järven rannalla ja lähellä Tamperetta.