Vuosi 2019


Vuosi 2019 alkaa olemaan paketissa, pulkassa ja valmiina siirtymään historiaan. Aina se tuntuu jotenkin omituiselta, että jälleen on yksi vuosi takana ja uusi alkamassa. Mutta mitä kaikkea nyt päättyvä vuosi pitikään sisällään?

Glikissä vuosi 2019 tarkoitti muun muassa:

- 335 kpl välitettyä kotia
- kauppojen yhteisarvo 65 milj. euroa
- myyntiaika keskimäärin 54 päivää
- esittelyjä pidettiin 2544 kertaa
- ajettiin tuhansia kilometrejä
- soitettiin kymmeniä tuhansia puheluita


blog

Lukujen ratkomisen jälkeen vuoden voi päättää myös pienellä hauskuttelulla. Kotiliesi on julkaissut hauskan tavan tehdä ennustuksia tulevalle vuodelle. Tässä tavassa ennustukset tehdään saksanpähkinän ja kynttilän avulla. Ennustuksia pääsee rustailemaan jokainen osallistuja, ja saksanpähkinän kuoressa purjehtiva kynttilänpalanen päättää, mikä ennustus kullekin osallistujalle napsahtaa.


Tarvitaan:

  • Pesuvati, jossa on tarpeeksi ulkonevat ja ohuet reunat, jotta niihin voi kiinnittää pyykkipojilla paperiliuskoja. Täytä pesuvati puolilleen vedellä.
  • Saksanpähkinän kuorenpuolikas ja pieni kynttilänpätkä, jonka voi asettaa kuoreen.
  • Hopealusikka
  • Noin 15–20 cm pituisia paperiliuskoja. Liuskoja tarvitaan kaksi kappaletta jokaista osallistujaa kohti.

Näin taika tehdään:

  • Jokainen osallistuja kirjoittaa paperiliuskan toiseen päähän hyväntahtoisen ja humoristisen uudenvuoden ennustuksen. Ennustus kirjoitetaan mieluiten yksikön toisessa persoonassa, esimerkiksi ”ensi vuonna saat…” tai ”ensi vuonna kohtaat…”. Jokainen osallistuja kirjoittaa kaksi ennustusta.
  • Kun ennustus on valmis, paperit taitetaan pitkittäissuunnassa kääröksi siten, että ennustus jää näkymättömiin. Se pää, johon ennustus on kirjoitettu, merkitään rastilla.
  • Ennustukset kiinnitetään pyykkipojilla pesuvadin reunaan siten, että ne sojottavat kohti vadin keskustaa. Ennustuksen sisältävä pää, joka on merkitty X:llä, kiinnitetään reunaan. Paperit eivät saa osua veteen.
  • Kun kaikki ennustukset ovat kiinni vadissa, otetaan pieni kynttilänpätkä, joka asetetaan saksanpähkinän kuorenpuolikkaaseen ikään kuin veneeseen. Kynttilä sytytetään.
  • Seurueen vanhin sekoittaa lusikalla vadissa olevaa vettä ja pistää pähkinäveneen liikkeelle. Pähkinässä palava kynttilä kulkee paperiennustusten alta ja lopulta sytyttää jonkin ennustuspapereista palamaan. Se sammutetaan heti kastamalla paperi veteen. Ennustus luetaan paperista.
  • Tällä tavoin edetään vanhimmasta osallistujasta nuorimpaan. Kierroksen voi toistaa, jos haluaa. Taika toteutetaan mieluiten ennen vuodenvaihdetta.


blog

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV