Asunnon stailaus on tärkeä osa myyntiä


Välittäjä toivoo aina, että asiakas saa kodistaan parhaan mahdollisen hinnan. Pienillä yksityiskohdilla on tässä asiassa usein yllättävän suuri merkitys. Niinpä välittäjän ehdotuksia kannattaa kuunnella avoimin mielin. Yksi merkittävä tekijä on asunnon stailaaminen myyntikuvia varten. Seuraavassa avaamme vähän tarkemmin omia kokemuksiamme ja näkemystämme asuntojen myyntistailauksesta.

Kaikesta sovitaan yhdessä

Kun välittäjämme vierailee ensimmäisen kerran luonasi, hän arvioi muutosten tarpeellisuutta ja keskustelee niistä kanssasi. Joissakin kohteissa välittäjä saattaa ehdottaa jopa pientä pintaremonttia myynnin edistämiseksi. Tämä voi pitää sisällään muun muuassa pientä maalamista, listojen uusimista tai kevyttä nikkarointia.

Mitä stailaus tarkoittaa?

Myyntiä varten tehtävä stailaus ei aina tarkoita uusien tavaroiden tuomista kohteeseen. Joskus se saattaa olla esimerkiksi olohuoneen kalusteiden uudelleen järjestelyä. Tällaiseen tilojen hahmottamiseen ja parhaiden puolien esiin tuomiseen tiimillämme on ammattitaitoinen näkemys.

Kalusteiden järjestelyn ja somistamisen lisäksi stailaus on myös tavaroiden karsimista. Näin saadaan jo ihmeitä aikaan. Siksi suosittelemme myyjää katsomaan kotia mahdollisimman objektiivisesti, ulkopuolisen silmin. Tämä helpottaa muutoskohteiden huomaamista omassa kodissa, jossa silmä helposti tottuu vallitsevaan tilanteeseen.

On hyvä muistaa myös, että arkielämä kodissa on eri asia kuin sen myyntiin laittaminen. Tässä pätee jälleen vanha hyvä lause; vähemmän on enemmän. Ymmärrämme hyvin, että maailman mukavin nojatuoli olohuoneen keskipisteenä on paras paikka maailmassa, mutta valokuvauksen ja asunnon myynnin kannalta se ei sitä aina välttämättä ole. Suurten huonekalujen sijoittelua kannattaa kuvauksen näkökulmasta miettiä tarkkaan, ja tarpeen mukaan jopa poistaa niitä kokonaan.

Ennalta tekemäsi siivous- ja karsimistoimenpiteet antavat kuvaus- ja stailaustiimillemme hyvät lähtökohdat työhön. Stailauksemme tarkoituksena ei ole muuttaa asuntoa tai sen luonnetta vaan raikastaa ja tuoda kohteeseen kodikkuutta. Arvostamme erilaisia koteja ja haluamme niiden luonteen myös näkyvän.

Tyhjän asunnon kalustaminen

Myytävä kohde saattaa joskus myös olla tyhjillään, mikä saa asunnon näyttämään pienemmältä kuin se todellisuudessa on. Asunto saattaa näyttää tyhjänä myös hieman nuhjuiselta ja apealta. Tällöin kutsumme paikalle tiimin, joka kalustaa asunnon myyntiä varten. Tarkoituksenamme on saada asunto näyttämään todellisen kokonsa ja kodikkuutensa. Näin asiakas hahmottaa myös paikalla ollessaan tilojen koon ja miten sen mahdollisesti voisi kalustaa. Kokemuksemme on myös osoittanut, että tällä tavoin myös myyntiaika on huomattavasti lyhyempi.

Näillä eväillä ja ajatuksilla olemme toimineet menestyksekkäästi jo lähes kymmenen vuotta. Haluamme jakaa näkemyksemme myös siksi, että itse uskomme omaan tekemiseemme ja ammattitaitoomme. Meidän kanssamme sinä ja kotisi olette aina takuuvarmasti luotettavissa käsissä.


Tilaa tästä ilmainen hinta-arvio kodistasi!

Jaa julkaisu

Näin valitset hyvän välittäjän

Haussa hyvä kiinteistönvälittäjä? Näin valitset sopivan.

Lue lisää
Asunnon myynti nopeasti ja tyylikkäästi Glikin tapaan

Näin se tehdään! Asunnon myynti nopeasti ja tyylikkäästi Glikin tapaan

Lue lisää
Näin valmistaudut asuntosi näyttöön ja vauhditat myyntiä

Näin valmistaudut asuntosi näyttöön ja vauhditat myyntiä

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV