Digitaalinen asuntokauppa on turvallinen ja helpottaa arkea


Kiireen keskellä voi olla haastavaa löytää aika kauppakirjojen tekemiseen pankissa paikan päällä. Silloin avuksi tulee digitaalinen asuntokauppa, DIAS. Tiesitkö, että jo joka viides asuntokauppa tehdään digitaalisena?

Pääpiirteissään digitaalisen asuntokauppa etenee seuraavasti. Kun kauppakirja on kunnossa ja kaikki osapuolet ovat sen hyväksyneet, välittäjä lähettää kaupan DIAS-järjestelmään oman välitysjärjestelmänsä kautta. Mukana seuraavat kaikki tarpeelliset tiedot ja liitteet, kuten isännöitsijäntodistus. Tämän jälkeen ostajan ja myyjän pankit tarkastavat kaupan.

Seuraavaksi käynnistyy allekirjoitusvaihe, jossa kaupan osapuolilla on 24 tuntia aikaa allekirjoittaa kauppakirjat sähköpostitse saapuneen allekirjoituskutsun kautta. Tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla. Todella sujuvaa ja helppoa! Entä turvallisuus?

Digitaalinen asuntokauppa on luotettava

DIAS-alustaa on kehittämässä laaja asiantuntijajoukko. Mukana on rahoituslaitoksia, rakennuttajia ja välitysliikkeitä, myös viranomaisia. Turvallisuuden osalta DIAS kertoo, että "DIAS-asuntokauppa on jopa perinteistä asuntokauppaa turvallisempi, koska siinä voidaan paremmin taata tiedon, maksujen ja panttien siirtyminen oikeille tahoille. Kaikesta jää aukoton digitaalinen jälki, joka ehkäisee huijausmahdollisuudet." Hajautetun järjestelmän ansiosta vain kaupan osapuolet pääsevät käsiksi heille kuuluviin tietoihin.

Digitaalinen asuntokauppa Glikissä

Meillä Glikillä kokemukset digitaalisesta asuntokaupasta ovat olleet pelkästään myönteisiä. "Olemme tehneet DIAS-kauppaa vuoden 2019 lopusta lähtien ja se on vakiintunut nopeasti yhdeksi kauppatavaksi. Kaupanteko hoituu niin välittäjän kuin asiakkaidenkin näkövinkkelistä kätevästi ajasta ja paikasta riippumatta. Pankit ovat prosessissa mukana varmistamassa, että raha kulkee ostajalta myyjälle, osakekirjaan tulee siirtomerkintä ja osakekirja siirtyy holvista toiseen. Myös DIASin asiakaspalvelu on toiminut erinomaisesti mieltä askaruttavissa kysymyksissä," kertoo Glikin välittäjä Elizaveta Lukkarila.

Jokaiselle asiakkaalle lähetetään Glikistä ennen DIAS-kaupan aloitusta tarkat ohjeistukset, joissa kerrotaan mitä missäkin vaiheessa tapahtuu. Kaupan kulku on näin mahdollisimman selkeä ja yksinkertainen, ja ennen kaikkea turvallinen. "Voin suositella joka ikiselle ensiasunnon ostajasta mummoon ja vaariin. Tämän osaavat ihan kaikki. Ja jos joku asia tuntuu haastavalta, me olemme apuna alusta loppuun asti," Lukkarila rohkaisee.

Jos haluat kuulla meiltä lisää digitaalisen asuntokaupan mahdollisuuksista, ole meihin yhteydessä!

Katso myös www.dias.fi

Responsive image

Asiakkaiden ja välittäjien mietteitä DIASista

Dias-kaupat mahdollistivat asunnon myynnin nopeasti ja vaivattomasti. Asiakirjojen tarkistaminen ja allekirjoittaminen onnistui ajasta ja paikasta riippumatta. Dias-kauppojen ansiosta vältyttiin aikataulujen yhteensovittamiselta eri tahojen välillä. Voimme suositella dias-kauppoja muille asuntoa myyville tai ostaville.

— Myyjät, Tampere

Aluksi jännitin, että kuinka nämä asuntokaupat saadaan tehtyä, kun omista asuntokaupoista oli jo muutama vuosikymmen ja itselle sähköinen kauppa oli täysin tuikituntematon nimike. Avulias välittäjä piti minut ajantasalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kun oli aika allekirjoittaa kauppakirja niin hän neuvoi minua puhelimitse kohta kohdalta. Turhaan jännitin. Lämpimästi suosittelen myös muillekin ikäihmisille.

— Ostaja, Lempäälä

Tein sähköisen asuntokaupan Norjasta käsin ollessani siellä asuntoautoreissulla. Asunto myytiin niin nopeasti, etten kerenny palaamaan reissusta takaisin, joten tämä mahdollisti sen, että pystyin tekemään sen reissusta käsin. Huippu juttu!

— Myyjä, Tampere

Sähköinen kiinteistökauppa

Näin toimii sähköinen kiinteistökauppa

Lue lisää
Match by Glik yhdistää kotien ostajat ja myyjät modernilla tavalla

Match by Glik yhdistää kotien ostajat ja myyjät modernilla tavalla

Lue lisää
Tarjouskauppa – top 3 eniten kysyttyä

Tarjouskauppa – top 3 eniten kysyttyä

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV