Mikä väreissä ja sisustamisessa trendaa nyt, ja miksi?


Väri- ja materiaalitrendit noudattelevat yleensä muutaman vuoden sykliä. Orastusvaiheessa trendejä käyttävät usein rohkeat kokeilijat ja edelläkävijät, joilta se vähitellen liukuu valtavirraksi. Kun uusi orastus on jo jossakin meneillään, edellinen trendi voi nähdä suuren yleisön parissa vielä huippunsa ja lähteä siitä vähitellen hiipumaan.

Väritrendit eivät synny sattumalta. Suunnittelijoiden laajalti käyttämä Pantone-värijärjestelmä julkaisee vuosittain tarkkaan seuratun vuoden trendivärin. Tänä vuonna trendivärejä on kaksi "Ultimate Gray" ja eloisa, mutta lämmin keltainen "Illuminating". Pantonen suosituksia seurataan silmä kovana niin sisustuksen, muodin, muotoilun kuin graafisen suunnittelun maailmassa.

Vuoden Pantone-värin valinta on harkittu prosessi. Pantonen asiantuntijat hakevat uusia virtauksia maailmaa ja erilaisia trendejä tutkien. Prosessissa seurataan viihdeteollisuutta, taidemaailmaa, muotia, erilaisia muotoilun aloja, suosittuja matkakohteita ja elämäntapoja. Vaikutteita voi tulla myös uusista painotekniikoista, materiaaleista ja tekstuureista, sosiaalisen median alustoista ja jopa urheilutapahtumista, jotka herättävät maailmanlaajuista huomiota. Vuoden väri on vaikuttanut tuotekehitykseen ja ostopäätöksiin useilla aloilla jo yli 20 vuoden ajan.

Väritrendit Suomessa

Tällä hetkellä suomalaisen sisustamisen trendeinä näkyvät edelleen vaaleat puuteriset sävyt, metsänvihreä, kupari, kulta, marmori sekä muut kivi- ja luonnon materiaalit, kuten erilaiset puupaneelipinnat. Puuteristen karkkisävyjen rinnalle on alkanut kuitenkin tulla voimakkaampia murrettuja värejä antamaan kontrastia ja aksentoimaan pehmeää yleisvaikutelmaa. Tätä henkii myös Tikkurilan vuoden 2021 väripaletti. Esimerkiksi kylpyhuoneissa näkyy jo aiempaa tanakampia ruskean, vihreän ja sinisen sävyjä, jotka tuovat retrotyylisten ladontojen kera mukanaan kaikuja 70-luvulta – toki hillityn tyylikkäästi tähän päivään sopivalla tavalla.

Jos palataan vielä Pantonen väreihin, on keltainen tyylikäs kaveri murretulle tummanvihreälle tai -siniselle, esimerkiksi Tikkurilan Indigolle, tai toimii toisaalta aksenttina hyvin vaaleassa yleisvaikutelmassa. Keltainen tuo myös valoa pimenevään syksyyn ja peilaa ikkunasta näkyvää upeaa ruskaa.

Sisustamisen iloa!

Jaa julkaisu

Virtuaalistailaus tuo inspiroivan ilmeen myytävään kotiin

Virtuaalistailaus tuo inspiroivan ilmeen myytävään kotiin

Lue lisää
Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet Linnainmaa

Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Linnainmaa

Lue lisää
Jarkko Mursu arvostaa rauhallista värimaailmaa

Jarkko Mursu arvostaa rauhallista värimaailmaa

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV