Näin toimii sähköinen kiinteistökauppa


Sähköinen kiinteistökauppa poikkeaa joiltakin osin digitaalisesta asuntokaupasta. Tässä sähköisen kiinteistökaupan askeleet pääpiirteissään.

  • Kun kiinteistön tai tontin kauppaehdoista on sovittu, välittäjämme tekee kauppakirjaluonnoksen. Molemmat osapuolet saavat sen vielä kommentoitavaksi.
  • Kauppakirjan hyväksynnän jälkeen lähetämme sen Maanmittauslaitoksen ylläpitämään Kiinteistökauppa-palveluun allekirjoitettavaksi.
  • Kaupan molemmat osapuolet saavat sähköpostilla allekirjoituskutsun palveluun.
  • Allekirjoitusten jälkeen kauppa on syntynyt. Lopullisen kauppakirjan saa liitteineen ladattua omalle koneelle talteen.
  • Palvelu lähettää tiedon kaupan syntymisestä kummallekin osapuolelle.

Jos myyjällä on pankissaan panttikirjoja velan vakuutena, pankki nimetään kauppakirjassa vakuuksia koskevan sitoumuksen antajaksi. Pankki tekee palvelussa luovutukseen liittyvän sitoumuksen niin, että pankin panttioikeus päättyy ja se siirtää kiinteistön panttikirjat ostajan pankkiin. Välittäjämme huolehtii pankin tiedottamisesta ja mukanaolosta kaupantekoon liittyvissä vakuusasioissa.

Ostaja saa myös ilmoituksen lainhuudon vireille tulosta, jolloin hän voi hakea mahdollisia kiinnityksiä kiinteistöön. Lainhuutohakemusta on mahdollista täydentää palvelussa jälkikäteen (esim. varainsiirtoveron maksukuitti). Ostaja huolehtii tarvittavien tietojen täydentämisestä.

Responsive image
Match by Glik yhdistää kotien ostajat ja myyjät modernilla tavalla

Match by Glik yhdistää kotien ostajat ja myyjät modernilla tavalla

Lue lisää
Tarjouskauppa – top 3 eniten kysyttyä

Tarjouskauppa – top 3 eniten kysyttyä

Lue lisää
Digitaalinen asuntokauppa on turvallinen ja helpottaa arkea

Digitaalinen asuntokauppa on turvallinen ja helpottaa arkea

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV