Haussa hyvä kiinteistönvälittäjä? Näin valitset sopivan.


Asunnon myynti on tulossa ajankohtaiseksi. Kuinka valita paras välittäjä? Pitäisikö vertailla välityspalkkioita vai olisiko syytä ottaa huomioon muutakin (vastaus on kyllä, kannattaa siis jatkaa lukemista). Kokosimme yhteen tärkeimmät kohdat kiinteistönvälittäjän valintaan liittyen.

Pätevyys

On selvää, että ammattitaitoiselta välittäjältä löytyy kiinteistönvälitysalan koulutus. Kiinteistönvälitysalan keskusliiton sivuilta voit katsoa, millaisia koulutuksia alalle on, ja lyhenteet, joita näistä valmistuneet välittäjät käyttävät.

Pätevyys kasvaa kokemuksen myötä. Hyvissä kiinteistönvälitysalan työyhteisöissä, kuten meillä Glikillä, kokemuksia jaetaan avoimesti välittäjien kesken. Näin vähemmän aikaa alalla olleet oppivat konkareilta. Välittäjämme myös päivittävät osaamistaan säännöllisesti erilaisilla koulutuksilla.

Hyvän ensivaikutelman antaminen ja hyvät käytöstavat kuuluvat itsestään selvästi pätevän välittäjän ominaisuuksiin. Hän kuuntelee toiveitasi ja huoliasi, on kiinnostunut ja toimii aktiivisesti. Hyvä välittäjä tekee asiat kaikin puolin mahdollisimman helpoksi.

Hinta-arvio

Oikean hinta-arvion tekeminen on yksi tärkeimmistä myynnin vaiheista. Hinta-arviota kannattaa kysyä muutamalta välittäjältä, jotta saat selkeän kuvan hintatasosta. Jos joku antaa selvästi muita korkeamman arvion, voi kyseessä olla yritys saada asuntosi välittäjän myyntiportfolioon kirjaimellisesti hinnalla millä hyvänsä. Tämä kuitenkin kostautuu jatkossa, kun kiinnostuneita ostajia ei löydykään. Seuraamme Glikissä jatkuvasti onnistumistamme hinta-arvioissa; ne osuvat kohdilleen 97 %:sti. Asettamalla pyyntihinta lähelle markkina-arvoa saadaan sopivat ostajat paikalle. Tässä olemmekin onnistuneet hyvin, sillä olemme onnistuneet hinta-arvioissa 97%:sesti eli kohteidemme pyyntihinnoista tingitään hyvin vähän.

Myynnin työkalupakki

Kannattaa katsoa myös huolella, millaisia työkaluja välittäjällä ja hänen välitysliikkeellään on käytössään. Ovatko valokuvat ja muut myyntimateriaalit laadukkaita? Tehdäänkö asuntoon stailausta? Hallitseeko välittäjä digitaalisen mainonnan? Kerrotaanko myyntiajoista avoimesti? Glikissä myyntiajat ovat ammattitaitoisen tiimin ja laadukkaan myyntiprosessin ansioista 25 % keskimääräistä lyhyemmät. Mitä kaikkea hintaan lopulta sisältyy ja mikä on lisäpalvelua? Tästä päästäänkin välityspalkkioon.

Välityspalkkio

Pelkkä välityspalkkion vertaaminen ei siis ole kannatettavaa, sillä välittäjissä ja välitysliikkeissä on selkeitä eroja. Edullisempi hinta voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että valokuvat ottaa välittäjä itse ammattikuvaajan sijaan tai että markkinointi on muuten tehotonta, mikä pidentää myyntiaikaa. Palvelu voi olla pintapuolista välttämättömien asioiden hoitamista henkilökohtaisen palvelun ja kohtaamisen sijaan.

Olemme luoneet Glikissä huippulaadukkaan myynti- ja asiakaspolun, jota hiotaan jatkuvasti paremmaksi saamiemme asiakaspalautteiden ja kokemusten pohjalta. Olemme ajan hermolla ja kehitämme myös erilaisia digitaalisia työkaluja myyntitulosten seuraamiseen ja parantamiseen. Meillä saat aina henkilökohtaista, huolellista ja ystävällistä palvelua. Tutustu palveluihimme paremmin ja tilaa ilmainen arvio asunnostasi.

Jaa julkaisu

Asunnon myynti nopeasti ja tyylikkäästi Glikin tapaan

Näin se tehdään! Asunnon myynti nopeasti ja tyylikkäästi Glikin tapaan

Lue lisää
Näin valmistaudut asuntosi näyttöön ja vauhditat myyntiä

Näin valmistaudut asuntosi näyttöön ja vauhditat myyntiä

Lue lisää
Sähköinen kiinteistökauppa

Näin toimii sähköinen kiinteistökauppa

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV