Ostaja, poimi tästä tärkeimmät huomiot asuntoesittelyyn


Kodin ostaminen on iso päätös, mutta sitä ei myöskään kannata jännittää liiaksi, jotta hienot mahdollisuudet eivät mene ohitse. Asuntoesittelyyn ja tarjouksen tekemiseen kannattaa valmistautua huolellisesti etukäteen. Se antaa varmuutta ja mahdollisuuden olla tekemässä tarjousta heti ensimmäisten joukossa.

1. Tutustu kohteeseen huolella jo ennen kuin lähdet paikan päälle

Varsinkin hyvänkuntoisista kodeista huippusijainnilla on kova kysyntä, joten kohteesta kilpailee useampi potentiaalinen ostajaehdokas. Lue huolella kohteen esittelymateriaalit ja ota tarvittaessa etukäteen yhteyttä välittäjään. Onko taloyhtiöön tulossa isompia remontteja ja millainen on remonttien kustannusarvio? Millaisessa kunnossa ovat omakotitalon putket ja rakenteet? Paikan päällä välittäjältä kannattaa kannattaa vielä kysyä kohteesta kaikki, mikä mieltä askarruttaa. Mitä paremmin tunnet kohteen ennakkoon sitä nopeammin teet päätöksen tarjouksen jättämisestä asunnon näkemisen jälkeen.

2. Varmista rahoitus

Jos olet niin sanotusti tositarkoituksella liikenteessä, on ennen asuntoesittelyä tärkeää varmistaa lainalupaus pankistasi. Mikäli toteat esittelyssä, että asunto täyttää kaikki toivomasi kriteerit, voit huoletta jättää ostotarjouksen. Näin sinun ei tarvitse jännittää, meneekö kohde jo kaupaksi lainatarjousta odotellessasi.

3. Saavu näytölle ajoissa, jotta ehdit katsella asuntoa rauhassa

Varaa aikaa sekä asuntoon tutustumiselle että keskusteluun välittäjän kanssa – etenkin jos arvelet, että kohde saattaisi kiinnostaa monia muitakin.

4. Ota näytöstä kaikki mahdollinen tieto irti

Tutustu huolella pohjaratkaisuun ja pohdi, vastaako se toiveitasi. Millaisia tiloja tarvitset, ja toisaalta miten haluat sisustaa, siivota, huoltaa ja ylläpitää kotiasi? Tutustu taloyhtiössä myös yhteisiin tiloihin ja varastoihin. Jos kaikki muu natsaa, olisiko pohjaratkaisu mahdollisesti muokattavissa enemmän tarpeitasi vastaavaksi? Tutki myös muita remonttitarpeita. Jos olet innokas nikkaroija, voi myös tyydyttävän kuntoinen asunto tulla kysymykseen.

Tutustu pihaan ja mahdollisiin piharakennuksiin. Toivotko, että piha on suuri vai mahdollisimman helppohoitoinen? Miltä sijainti ja naapurusto vaikuttavat; kaipaatko vilinää vai omaa rauhaa? Miellyttävätkö ikkunoista avautuvat maisemat? Ennakolta kannattaa jo tutkia lähialueen palvelut ja julkiset liikenneyhteydet. Pääseekö töihin ja harrastuksiin kätevästi? Millaiset ovat parkkimahdollisuudet?

5. Luota kokonaisarvioosi ja vaistoosi

Jos asunnon pohja, kunto, mahdolliset remontit, sijainti ja hinta näihin suhteutettuna ovat kohdillaan ja kohde tuntuu kodilta, ei ostopäätöksen kanssa kannata jäädä aikailemaan. Nopeat syövät hitaat. Tartu tilaisuuteen ja jätä ostotarjous.Lue myös 3 parasta vinkkiämme ensiasunnon ostoon.

Etsitkö unelmiesi kotia? Tutustu Match by Glik -palveluumme!

Jaa julkaisu

Match by Glik yhdistää kotien ostajat ja myyjät modernilla tavalla

Match by Glik yhdistää kotien ostajat ja myyjät modernilla tavalla

Lue lisää
3 parasta vinkkiä ensiasunnon ostoon

3 parasta vinkkiä ensiasunnon ostoon

Lue lisää
Sähköinen kiinteistökauppa

Näin toimii sähköinen kiinteistökauppa

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV