Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Linnainmaa


Siitä on tultu kauas, kun Linnainmaalla vielä 1700-luvun lopulla lainehtivat vehmaat pellavapellot. Nyt eläväisellä ja eteenpäin kehittyvällä alueella elelee jo kuutisentuhatta asukasta. Seuraavan 20 vuoden aikana suunnitelmissa on rakentaa lisää asuntoja yli neljälletuhannelle uudelle asukkaalle. Linnainmaan ytimestä, Koilliskeskuksesta, löytyvät kattavat palvelut ja luonto on lähellä.

Linnainmaan rakennuskannan pohjan muodostavat 1950- ja 1960-luvuilla rakennetut omakotitalot. Niiden kaveriksi on sittemmin rakennettu, ja rakennetaan edelleen, kerros- ja rivitaloja sekä uutta omakotitalokantaa. Alueelle on laadittu kaupungin toimesta kehittämissuunnitelma, johon kuuluu tulevaisuudessa muun muassa ratikka. Ratikan reitin on suunniteltu kulkevan Taysilta eteenpäin Linnainmaan läpi aina Kangasalan puolella sijaitsevan Lamminrahkan alueelle saakka. Kaupunki kaavailee myös hyvinvointikeskukselle ja sen palveluille keskeisempää paikkaa Koilliskeskuksen vaihtopysäkin lähiympäristöstä. Lisäksi kivoja uutisia pulikoinnin ystäville; suunnitelmassa on myös varaus mahdolliselle uimahallille.

Monipuoliset palvelut tiiviissä paketissa

Päivittäistavaraostoksiin Linnainmaalla on huimasti valinnanvaraa pienen välimatkan sisällä. Koilliskeskuksesta löytyvät sekä K- että S-ryhmän automarketit, ja pian myös Lidl. Lisäksi alueella ovat liikuntakeskukset GoGo ja Elixia sekä HopLop ja kenttä huippusuosioon nousseen padelin pelaamiseen. Myös Niihaman ulkoilu- ja hiihtoladuille sekä uimapaikalle Alasjärvelle rantaan on lyhyt matka. Kaupungin palveluiden osalta Linnainmaalla on kaksi päiväkotia, yhtenäiskoulu, terveysasema, nuorisotila ja kirjasto.

Glikin välittäjistä Jarkko ja Elizaveta asuvat perhekuntineen Linnainmaalla. Jarkon valinnan ratkaisi ensisijaisesti lähipiirin asuminen lähettyvillä, mutta myös palvelut ja sujuvat kulkuyhteydet. “Linnainmaa on erinomaisten kulkuyhteyksien päässä kaupungista. Bussit kulkevat jatkuvasti; yleensä tarvitse edes katsoa aikataulusta, milloin sopiva bussi tulee. Pyöräilyn ystävät pääsevät kaupunkiin reilussa puolessa tunnissa. Autolla pääsee hyvin liikkeelle mihin suuntaan tahansa, koska moottoritie kulkee Linnainmaan vieressä. Alue vastaa muutenkin meidän tarpeitamme hyvin.”

Luonto lähellä myös nelijalkaisille

Elizavetaa puhuttelevat luonto ja liikuntamahdollisuudet. “Linnainmaan parhaimpiin puoliin kuuluu ehdottomasti luonnonläheisyys. Näin koiranomistajana on iso plussa, että kotiovelta on lyhyt matka alueen lähimpiin metsiin eikä lenkkipoluilla ole ruuhkaa. Kuntosalit ja urheilukeskukset mahdollistavat sisätilasporttailun.”

Myös ruokaa on mahdollista tilata lempiravintolasta. “Linnainmaa kuuluu Woltin toimitusalueeseen, joten se pelastaa kiireisimpinä ja laiskoina kotikokkipäivinä”, Elizaveta peukuttaa ja jatkaa: “Suosittelen Linnainmaata lämpimästi kaikille – niin ensiasuntoa hakeville, lapsiperheille kuin vähän iäkkäämmillekin. Täältä löytyy kattavat arkiset palvelut ja kaikkialla kulkee turvalliset kävely- ja pyöräilyreitit. Tampereen keskustaan bussilla huristelee rapiat puoli tuntia ja omalla autolla vartissa.”

Linnainmaa asuntosijoittajalle

Kohtuullisen vuokratason asunnot menevät nopeasti vuokralle hyvällä mikrosijainnilla, kuten Koilliskeskuksen alueella. Mikrosijainnilla tarkoitetaan kaupunginosa- ja korttelitasoista sijaintia, makrotasolla puolestaan kuntaa tai kaupunkia. Linnainmaalla on myynnissä melko rajallisesti vanhempia remontoitavia kohteita mikrosijainniltaan Prisman, Citymarketin ja tulevan ratikan välittömässä läheisyydessä. Jos vanhempien asuntojen ostaminen ja remontointi kiinnostaa, kannattaa olla hereillä ja seurata ilmoittelua ahkerasti esimerkiksi erilaisten vahtien avulla.

Uusia asuntoja tulee, ja on tulossa Linnainmaalla tarjolle mukavasti. Uudiskohteiden osalta epävarmuutta asuntosijoitusmarkkinoilla ylipäätään herättää rahoitusvastikkeen vähennysoikeuden mahdollinen muutos. Se saattaa hillitä uuudiskohteiden ostoa, vaikka niiden sijainti olisi hyvä. Tämä jää kuitenkin nähtäväksi. Tuleva ratikka, hyvät palvelut ja uudistuva asuntokanta vaikuttavat Linnainmaalla positiivisesti myös vanhojen asuntojen hintakehitykseen, joka on ollut viime aikoina noususuuntaista.


Lähteet:

Tampere.fi

Jaa julkaisu

Jarkko Mursu arvostaa rauhallista värimaailmaa

Jarkko Mursu arvostaa rauhallista värimaailmaa

Lue lisää
Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet Pere

Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Pere

Lue lisää
Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet Vuores

Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Vuores

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV