Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Pere

Pere on tällä hetkellä Pirkkalan asuinalueista suosituin. Se sijaitsee Pyhäjärven rannassa Tampereen rajan tuntumassa Härmälän länsipuolella. Pyhäjärven vastarannalla näkyy Pyynikki ja Viikinsaareen on kivenheitto. Alueella on erilaisia asumismuotoja, niin omakoti-, kerrostalo- kuin rivitalokotejakin. Asuntokanta on pääosin uutta, ja Pereeltä on näppärä kurvata ohitustielle.

Pere nousi otsikoihin kymmenisen vuotta sitten, kun sinne tehtiin kaksi tekoniemeä, joille rakennettiin aivan veden läheisyyteen rypäs omakotitaloja. Nyt samaisten niemien vieressä sijaitseva Pereensaari suunnitellaan kunnostettavaksi puisto- ja virkistysalueeksi. Saari-nimityksestä huolimatta virkistysalueelle pääsee mantereelta jalkaisin. Alueelle on suunnitteilla ulkoilureittien sekä kuntoilu- ja nuotiopaikkojen lisäksi viljelypalstoja ja venesatama. Se aiotaan kuitenkin pitää mahdollisimman luonnonmukaisena.

Ekologisuutta ja tulevia ratikkakyytejä

Pirkkala on mukana energiatehokkuussopimuksessa, jonka tavoitteena on kunnan toimiminen esimerkkinä energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden käyttämisessä. Kunta rakentaa ainoastaan A-energialuokan taloja, ja Pirkkalan kunnan kuluttama sähköenergia tuotetaan kokonaisuudessaan uusiutuvalla biovoimalla. Pirkkala on myös mukana Seuturatikan suunnittelussa muiden Tampereen ympäryskuntien kanssa. Yleissuunnitelma ei ole vielä sitova, mutta siinä on jo määriteltynä aluevarauksia, jotta ratikkalinjan laajentaminen on tulevaisuudessa mahdollista.

Valtteina sijainti ja upeat ulkoilumahdollisuudet

Välittäjämme Juulia hankki Pereeltä tontin seitsemän vuotta sitten. “Sijainti oli tärkein kriteeri. Täältä on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan, mutta ennen kaikkea työreissuille Helsinkiin ja Pirkkalan lentokentälle. Tampereen keskustaan hurauttaa autolla tai julkisilla hetkessä ja pyöräteitä pääsee kaupunkiin Arboretumin maisemista nauttien. Partolan kaupat ja palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä.”

Vajaassa kymmenessä vuodessa alueen rakentaminen on ollut vauhdikasta. “Tänä aikana Pere on rakentunut täyteen rivitaloja. Alue on täyttynyt perheistä, ja leikkipuistosta löytyy aina kavereita niin lapsille kuin meille aikuisillekin. Pereensaaren kehittäminen on huippu juttu. Alustavassa suunnitelmassa alueelle on luvassa niin kahvilatoimintaa, padelkenttiä, piknik-aluetta kuin uimarantakin”, Juulia iloitsee.

Pereellä parasta on alueen monipuolisuus. Sijainti veden äärellä tarjoaa upeat mahdollisuudet ulkoiluun, mutta palvelut ovat lähellä. Suosittelemme Perettä palveluita ja kulkuyhteyksiä arvostaville pariskunnille sekä lapsiperheille, joille kaverit, puisto ja päiväkodit löytyvät läheltä. Jos kiinnostuit juuri tästä asuinalueesta tai haaveilet muuttavasi Pirkkalaan niin suosittelemme kääntymään välittäjämme Juulian puoleen. Hän kertoo sinulle mielellään lisää.

Lähteet:
Aamulehti
Pirkkala.fi – Pereensaaren puisto
Pirkkala.fi – Energiansaastö