Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Pyynikki


Pyynikistä tulee monelle ensimmäisenä mieleen idyllinen Pyynikinharju näkötorneineen sekä legendaarinen kesäteatteri. Asuinalueena Pyynikki tarjoaa vaihtelua historiaa huokuvista sympaattisista puutaloista ja jykevistä arvokiinteistöistä moderneihin tehdaslofteihin.

Ympäristönä Pyynikki tarjoilee Tampereen parhaita paloja Pyynikintorin kaupunkimiljööstä ratikkapysäkkeineen suojellun harjualueen kautta Pyhäjärven rantaan. Lähes koko Pyynikin alueen asuntokanta muodostuu kerrostaloista eri vuosikymmeniltä. Pyynikillä asuntojen keskimääräinen neliöhinta on selvästi korkeampi kuin koko Tampereella keskimäärin, mutta "remontoijan unelmia" on vielä mahdollista bongata vanhemmasta asuntokannasta.

Pyynikin vanhan trikootehtaan alue on saanut viime vuosina uutta elämää, kun tehdaskiinteistöjä on kunnostettu upeiksi loft-asunnoiksi. Alueelle rakentuu parhaillaan uusi keskus huoneistohotelleineen ja palveluineen. Tulossa on myös monen kaipaama lähikauppa. Naapurista löytyvät aktiiviteettien nälkäisille Varalan urheiluopisto ja Flowpark. Harjun toisella puolella Pyynikintorin läheisyydessä sijaitseva Pyynikin urheilukenttä tarjoaa kesäisin mahdollisuuden yleisurheilun lisäksi pallopeleihin ja talvisin luisteluun.

Glikin välittäjä Pasi Koho on asunut Pyynikillä vaimonsa kanssa vuodesta 2014 lähtien. “Alue on muuttunut koko ajan mukavampaan suuntaan. Pyynikintorille ja sen liepeille on tullut uusi kiva kahvila ja hyviä ravintoloita. Ratikan valmistuminen on myös lisännyt alueen vetovoimaa”, Pasi kertoo.

Hän on tyytyväinen sijaintiin ja alueen ulkoilumahdollisuuksiin. “Sijainti on mielestäni lähes täydellinen; lähellä keskustaa, ja ratikalla voi hurauttaa nopeasti ja mukavasti vaikka Nokia Arenalle jääkiekkoa katsomaan. Pyynikillä metsä ja ulkoilumaastot ovat lähellä, samoin Rosendahlin uimarannoilla tulee vietettyä kesäisin paljon aikaa.”

Pasia viehättää erityisesti Pyynikin puutaloarkkitehtuuri. Parasta ovat mukavat naapurit ja yhteisöllisyys puutaloyhtiössä. Kenelle alue olisi nappivalinta? “Suosittelen aluetta kaupunkielämästä nauttiville perheille, mutta monipuoliselta alueelta löytyy takuulla jokaiselle jotakin”, hän toteaa.

Jos olet etsimässä kotia Pyynikin alueelta, ota meihin yhteyttä tai kokeile Match by Glik -palveluamme. Match by Glik yhdistää kodit ja kotiunelmat; etsimme toiveitasi vastaavaa kotia julkisten myyntikanavien ulkopuolelta. Voit samalla etsiä ostettavia kohteita mistä tahansa haluamastasi kanavasta tai eri välittäjiltä. Tutustu Match by Glik -palveluun!

Jaa julkaisu

Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet Vuores

Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Vuores

Lue lisää
Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet Pere

Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Pere

Lue lisää
Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet Linnainmaa

Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Linnainmaa

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV