Tampereen seudun kiinnostavimmat asuinalueet: Vuores


Esittelemme sarjan kiinnostavimpia asuinalueita Tampereelta ja sen välittömästä läheisyydestä. Ensimmäisenä vuorossa on Vuores. Vuores sijaitsee Etelä-Tampereella lähellä Lempäälän rajaa. Moni muistaa Vuoreksen vuoden 2012 asuntomessuista, ja sen jälkeen onkin tapahtunut paljon. Ja tapahtuu edelleen, sillä Vuores on yksi nopeimmin kasvavista asuinalueista.

Vuoden 2021 alussa Vuoreksessa oli noin 6400 asukasta, ja ennusteiden mukaan vuosikymmenen puolivälissä jo pitkälti toistakymmentätuhatta. Nopeasti kasvavaa kaupunginosaa on rakennettu alusta lähtien ekologisesta näkökulmasta. Jo kaavoituksessa on haluttu helpottaa energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä. Alueella on myös jätteiden putkikeräys. Lisäksi Vuoreksen Isokuusen alueelle rakentuu parhaillaan yksi puurakentamiseen perustuva asuinalue, joka on lajissaan yksi Suomen suurimmista. Muita Vuoreksen alakeskuksia ovat Virolainen, Mäyränmäki, Koukkuranta, Rimmi ja Västinginmäki.

Vuores on haetuimpien joukossa

Vuores on ollut jo useamman vuoden ajan Tampereen viiden haetuimman kaupunginosan joukossa Etuovi.comissa. Välittäjämme Juuso valitsi kotipaikakseen Vuoreksen tuttujen suosittelun perusteella. Vaakakupissa painoivat uudet päiväkodit ja koulut, puistot ja perheen ulkoilumahdollisuudet sekä hyvät kulkuyhteydet. “Vuoreksesta pääsee liikahtamaan näppärästi joka suuntaan. Puolisolla on Hervantaan töihin kymmenen minuutin matka, ja keskustaankin pääsee vartissa. Kuljemme pääsääntöisesti omilla autoilla, mutta myös julkinen liikenne pelaa hienosti.”

Parasta alueessa on hänen mukaansa ystävällinen pikkukylän tunnelma, lähes kotiovelta lähtevät ulkoilureitit ja moderni arkkitehtuuri. Ja koska alueella asuu paljon lapsiperheitä, löytyy kaikenikäisille lapsille kavereita. “Vaikea sanoa, että Vuoreksesta puuttuisi mitään – etenkään nyt kun Wolt ja Tierkin ovat laajentaneet toiminta-alueensa tänne,” Juuso nauraa.

Alueen palvelut ovat keskittyneet Vuoreskeskukseen, jossa sijaitsee Klaava-liikekeskus ja kivijalkaliiketiloja. Ruokakauppojen ja ravintoloiden lisäksi alueelta löytyy lounaskahvila, valokuvaamo, eläinlääkäri sekä kauneus- ja hyvinvointialan yrityksiä. Asuntoihin on tarjolla nopea valokuituyhteys. Asukasluvun kasvun myötä on odotettavissa, että myös palvelutarjonta laajenee.

Ihanteellinen perheille, kiinnostava sijoittajille

Kodinhankkijalle alueen tekee kiinnostavaksi monipuoliset vaihtoehdot. Alueella on kerrostaloja, rivitaloja sekä pari- ja omakotitaloja. Rakennuskanta on myös uutta ja modernia – isoja remontteja ei ole ihan heti näköpiirissä. Alueen voimakas kasvu ja Hervannan korkeakoulut tekevät siitä myös houkuttelevan asuntosijoituskohteen, eikä vuokralaisten saaminen ole sijoittajien mukaan runsaasta tarjonnasta huolimatta tuottanut päänvaivaa.

Suosittelemme Vuoresta luonnonläheisyyttä, yhteisöllisyyttä ja hyviä kulkuyhteyksiä arvostaville, ja niin kuin varmasti jo arvaatkin, erityisesti lapsiperheille. Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää Vuoreksesta, välittäjämme Juuso kertoo mielellään lisää.


Lähteet:

Vuores.fi

Tampere.fi

Talouselämä

Aamulehti

Jaa julkaisu

Juuso Ritari viihtyy avarassa olohuoneessa

Juuso Ritari viihtyy avarassa olohuoneessa

Lue lisää
Tyyliä sisustukseen järkevällä budjetilla

Tyyliä sisustukseen järkevällä budjetilla

Lue lisää
Näillä vinkeillä viihdyt ja voit hyvin kotikonttorilla

Näillä vinkeillä viihdyt ja voit hyvin kotikonttorilla

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV