Aika laittaa terassin sisustus kesäkuntoon!


Kesä lähenee kohisten. Kun viimeisetkin lumenrippeet ovat sulaneet parvekkeilta ja terasseilta, on hyvä hetki laittaa kesän parhaimman oleskelukeitaan sisustus kuntoon.

Talven mittaan parvekkeelle tai terassille saattaa kertyä ylimääräistä tavaraa ja lumen mukanaan tuomaa roskaa. Homma kannattaa siis aloittaa perusteellisella siivouksella. Jos suunnitelmissa on laittaa koko sisustus uuteen uskoon, kannattaa kaikki olemassa olevat kalusteet ja tavarat viedä ensin pois, jotta saat hyvän käsityksen tilasta ja sen mahdollisuuksista, ja pääset tarvittaessa ottamaan helposti mittoja.

Jos kyseessä on avoterassi tai -parveke, on sisustuksessa syytä käyttää säänkestäviä kalusteita ja materiaaleja. Täysin avoimessa tilassa mattojen käyttäminen voi olla haastavaa, vaikka ne olisivatkin täysin säänkestäviä, mutta ei toki poissuljettuakaan. Erityisesti siitepölyaikana tomuttamista on tarpeen tehdä melko usein. Paras ratkaisu on puu- tai komposiittipaneeli, jotka ovat sellaisenaankin mukavia paljaalle jalalle. Jotta puuterassi kestää mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen, on sille hyvä tehdä vuosittainen suojakäsittely.

Jos tilaa on vähän, pohdi, mikä on tilan ensisijainen käyttötarkoitus. Jos partsilla todennäköisimmin ruokaillaan, panosta sinne sopivaan ruokailuryhmään. Jos se on taas enemmänkin lekottelua varten, kannattaa ensisijaisesti hankkia mukava tuoli, sohva, säkkituoli tai riippukeinu tilan mukaan. Kalusteella ei kannata täyttää koko tilaa, jotta tilassa pääsee vielä mukavasti liikkumaan ja siivoamaan pintoja. Siitepöly on usein riesana myös lasitetuilla parvekkeilla ja terasseilla.

Isommalle terassille voi suunnitella useampia toimintoja. Jos haaveissa on grillaaminen, kannattaa sille katsoa helppokulkuinen paikka oven suhteen, jotta ruoan, astioiden ja muiden tarvikkeiden tuominen on mahdollisimman sujuvaa ja turvallista. Ruokapöydälle olisi hyvä antaa sen verran tilaa, että sen ääreen pääsee joka puolelta sujuvasti – aivan niin kuin ruokailutilassa sisälläkin. Erityisesti käsinojalliset tuolit vaativat tilaa, jotta niihin pääsee mukavasti istuutumaan, joten myös tuolivalintaan kannattaa kiinnittää huomiota käytössä olevan tilan mukaisesti. Grillaus- ja ruokailutilan lisäksi isolle terassille voi mahduttaa myös mukavan oleskelualueen. Siihen vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti tilan ja oman maun mukaan; muhkea sohvaryhmä, rottinkinen keinu tai pesä, linjakas daybed, moderni kupla-tuoli, omilla jaloilla seisova riippukeinu… Kaikkea mahdollista löytyy tyyleistä ja hintakategorioista toiseen.

Värien aallonharjalla ratsastaa tänä vuonna laventelinsininen Very Peri, jonka Pantone on valinnut vuoden 2022 trendiväriksi. Todennäköisesti sen kultakausi ulottuu vasta vuoden loppupuolelle ja ensi vuoteen, joten jos parvekkeen ja terassin sisustuksessa haluaa trendailla, tässä oivallinen keino ottaa vähän etukenoa. Ja kun homma on valmis, viileän juoman kanssa rennosti takakenoa. Ihanaa grillailu- ja chillailukesää odotellessa!

Terassin sisustaminen
Terassin sisustaminen
Terassin sisustaminen
Terassin sisustaminen

Jaa julkaisu

Toimiva ja ajanmukainen lastenhuoneen sisustus

Näistä elementeistä syntyy toimiva ja ajanmukainen lastenhuoneen sisustus

Lue lisää
Pienen kodin sisustaminen

Pienen kodin sisustaminen on kuin kiehtova palapeli

Lue lisää
Keittiötrendit 2022

Keittiötrendit 2022: luonnonläheisyys ja hyvinvointi korostuvat

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV