Näistä elementeistä syntyy toimiva ja ajanmukainen lastenhuoneen sisustus


Lastenhuoneen sisustamisessa on mahdollisuus lähteä moneen suuntaan. Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja on yleensä tavallistakin enemmän. Toisessa ääripäässä ovat huvikumpumaisen kirjavat värit ja elementtien runsaus, toisessa laidassa taas maanläheinen väripaletti ja erilaiset säilytysratkaisut, joilla suurin osa leluista ja tavaroista saadaan siivottua leikkien jälkeen helposti piiloon.

Huoneen tulee tukea ensisijaisesti lapsen mieltymyksiä ja persoonaa. Ja tietenkin mitoitusten on hyvä olla sellaiset, että lapsen on helppoa olla omatoiminen. Värien puolesta tämän hetken trendinä on selkeästi hillitympi paletti. Sisustamisen ajankohtaisia virtauksia voi testata helposti esimerkiksi Googlen kuvahaulla. ”Lastenhuone trendit” -haku tarjoaa pääsääntöisesti hyvin hillittyä värimaailmaa ja luonnollisia materiaaleja, kuten puuta. Ideoita ja vinkkejä ovat totta kai myös erilaiset kuvapalvelut, kuten Pinterest, pullollaan. Jos et ehdi seikkailemaan netin pohjattomaan ideaviidakkoon, tässä muutama vinkki lastenhuoneen sisustamiseen tämän hetken trendien mukaan. Suunnittelu ja materiaalien valitseminen on myös hauskaa yhteistä puuhaa lapsen kanssa, aloittakaa vaikkapa ideakartasta leikkelemällä inspiraatiokuvia lehdistä tai netistä tulostamalla.

1. Pehmeä värimaailma

Murretut ja maanläheiset värit ovat nyt suosittuja niin maaleissa kuin tapeteissakin. Kuten vaatteissakin, myös lastenhuoneissa perinteiset sukupuolisidonnaiset värikoodaukset ovat vähenemään päin. Maalipinnat ovat suosittuja jo puhtaana pitämisenkin puolesta, mutta värimaailmaa on myös helpompi vaihtaa, kun sellainen fiilis tulee. Tapeteissa suositaan koko huoneen sijaan isoja yhden seinän kokoisia teemakuvia ja muraaleja.

Lastenhuoneen sisustus

2. Toiminnalliset elementit

Toiminnalliset kiinteät elementit, kuten keinut, puolapuut ja kiipeilyseinät toimivat myös hauskoina yksityiskohtina sisustuksessa. Jos ruokapöydän tuoleilla keikuttelu ja olkkarin sohvalla hyppiminen on kielletty, omassa huoneessa lapsella on hyvä olla vapauksia toteuttaa itseään.

Lastenhuoneen sisustus

3. Hauskat ja kutsuvat sänkyratkaisut

Unten maille meneminen ei aina ole lasten ykkösprioriteetti. Kaikenlaista kivaa tekemistä saattaa juolahtaa mieleen, kun nukkuma-aika lähestyy. Pesämäinen katossänky tai muu erikoisempi elementti voi tehdä uniajasta tavallista houkuttelevamman. Wink! Peliin voi varmuuden vuoksi laittaa vielä suosikkihahmon lakanat.

Lastenhuoneen sisustus

4. Lastenhuoneen säilytys

Nokkelat säilytysratkaisut säästävät tilaa ja voivat toimia visuaalisina elementteinä lastenhuoneen sisustuksessa. Säilytysratkaisut antavat myös mahdollisuuden pohtia, mitä halutaan pitää esillä ja mitä piilottaa. Esimerkiksi upeille Lego-rakennelmille voi olla oma pöytä tai hylly, mutta palikkaröykkiö pidetään piilossa. Tai hauskimmat vaatteet voi laittaa avotangolle näkyviin. Erilaiset ripustimet ovat sekä käytännöllisiä että kivan näköisiä, etenkin isompina ryppäinä.

Lastenhuoneen sisustus

5. Muunneltavat kalusteet

Koska perusmakkareiden neliömäärä ei meillä pohjolassa huimaa päätä, tulevat lastenhuoneessakin pelastukseksi erilaiset muunneltavat kalusteet. Klaffipöytä säästää tilaa muille leikeille, kun pöytä ei ole käytössä, säilytyskaluste voi olla myös pehmustettu penkki ja nojatuoli tai rahi voi muuttua tarvittaessa yökyläilevän kaverin sängyksi.

Lastenhuoneen sisustus

Sisustamisen iloa!

Jaa julkaisu

Pienen kodin sisustaminen

Pienen kodin sisustaminen on kuin kiehtova palapeli

Lue lisää
Keittiötrendit 2022

Keittiötrendit 2022: luonnonläheisyys ja hyvinvointi korostuvat

Lue lisää
Tyyliä sisustukseen järkevällä budjetilla

Tyyliä sisustukseen järkevällä budjetilla

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV