Tyyliä sisustukseen järkevällä budjetilla


Kodin ei tarvitse kylpeä yltä päältä designissa ollakseen tyylikäs. Joskus liika täydellisyys voi olla jopa vähän tylsää. Kodista mielenkiintoisen tekee kerroksellisuus, jossa on mukana vanhempaa ja uudempaa – erilaisilla painotuksilla asukkaiden mieltymysten ja tarpeiden mukaan.

Keittiö

Jos ruoanlaitto on tärkeää ja asukkaat viettävät paljon aikaa ruokapöydän ympärillä, on ehdottoman järkevää panostaa toimivaan keittiöön, keittiövälineisiin ja hyvään ruokapöytään. Kivitaso on muita vaihtoehtoja hintavampi, mutta kestävä ja huoleton valinta.

Myös hyvä valaisu on tärkeä. Jos esimerkiksi saarekkeen päälle tai muuhun kohtaan ei ole asennettavissa omaa valolähdettä, kannattaa harkita monisakaraista kattovalaisinta, josta valoa voi ohjata tarvittaviin kohtiin.

Tilaan on jo kotia valitessa tai rakentaessa oleellista kiinnittää huomiota. Olipa ruokapöytä minkä mallinen tahansa, tulee sen ympärille varata tarpeeksi tilaa, jotta eri paikoille on sujuvaa kulkea ja tarjoilla silloinkin, kun pöytä on täynnä ruokailijoita.

Olohuone

Olkkarissa on paljon variointimahdollisuuksia. Jos haluamasi sohvan tai nojatuolin hankkiminen ei ole mahdollista, voi lempisuunnittelijan kosketusta tuoda olohuoneeseen pienemmillä yksityiskohdilla, kuten verhoilla, tyynynpäällisillä, valaisimilla tai koriste-esineillä. Vintage-kalusteiden ja modernin designin yhdistelmä on jo skandinaavinen klassikko. Vintage-kalusteita voi vielä bongailla sopuhintaan erityisesti isojen kaupunkien ulkopuolelta.

Jos neula, lanka ja muut työkalut pysyvät hyppysissä, tuo vanhan tuolin verhoileminen modernilla kankaalla persoonallista ilmettä kotiin. Näyttävällä tapetilla saa olohuoneeseen ryhtiä ja wau-efektiä. Jos tapetti on runsas, voivat muut tekstiilit ja huonekalut olla hillitympiä. Poimimalla tapetista tehostevärin, jota toistaa vaikkapa rahissa, koristetyynyissä ja koriste-esineissä, saa luotua helposti huoliteltua ilmettä.

Työhuone

Työtilaan tai -huoneeseen ei aina välttämättä löydy juuri sopivanmallista tai -kokoista pöytää. Erilaisia jalkoja, niin tavallisia kuin sähköisiä on saatavana monista paikoista, jolloin voit ostaa tai leikkauttaa puutavaramyymälässä sopivan kannen. Puukannen voit lakata tai maalata tilaan sopivalla värillä.

Makuuhuone

Taitaa olla sanomattakin selvää, että makuuhuoneessa ehdoton panostamisen paikka on sänky. Laadukkaasta ja riittävästä unesta on viime aikoina puhuttu paljon. Siihen toki vaikuttaa moni asia, mutta huono sänky voi vesittää kaikki muut tekijät. Sopivien patjojen hankintaa kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Jos samassa sängyssä nukkuu kaksi henkilöä, voi molemmilla olla omat patjat ja yhteinen petari, toisin päin tai sitten kaikki erilaisia. Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolella ja hyödyntää asiaan erikoistuneiden myyjien apua.

Makkariin saa helposti laadukasta ilmettä näyttävällä sängynpäädyllä, jonka voi rakennella myös itse. Erilaisia ideoita löytyy googlaamalla tai vaikkapa Pinterestistä.

Jos unelmien koti ja paikka, missä toteuttaa omia suunnitelmiasi on vielä hakusessa, ota yhteyttä välittäjiimme!

Jaa julkaisu

Näillä vinkeillä viihdyt ja voit hyvin kotikonttorilla

Näillä vinkeillä viihdyt ja voit hyvin kotikonttorilla

Lue lisää
Asunnon stailaus on tärkeä osa myyntiä

Asunnon stailaus on tärkeä osa myyntiä

Lue lisää
Kevätsiivous – käytännönläheistä omaisuudenhoitoa

Kevätsiivous – käytännönläheistä omaisuudenhoitoa

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV