Uudiskohteet asuntosijoittamisessa – konkareiden salaiset vinkit
Jos olet harkitsemassa asuntosijoittamista, uudiskohteet ovat varteenotettava vaihtoehto vanhempien asuntojen rinnalla. Toki samaan tapaan kuin kaikissa sijoituskohteissa, on uudiskohteessakin tärkeää katsoa myös sijaintia ja alueen palveluita. Esimerkiksi oppilaitosten läheisyydestä on yleensä helppoa vuokrata opiskelijoille tai jos asunto ei ole niin sanotusti ytimessä, on hyvä katsoa, että julkiset kulkuyhteydet ovat kunnossa.
Uudiskohteen ostohinta on usein korkeampi vanhempiin kohteisiin ja siten asunnosta suhteessa saatava vuokratuotto pienempi. On kuitenkin hyvä katsoa asioita niin sanotusti nenää pidemmälle, etenkin jos suunnitelmissa on pitkäaikaista tuottoa tarjoava kohde. Vanhemmissa kohteissa pidemmällä aikavälillä tuottoa syövät monet isommat remontit, kuten lvis-, hissi- tai julkisivuremontti. Uudiskohteessa näiltä kuluilta vältytään vähintään seuraavien, yleensä ainakin, parinkymmenen vuoden tähtäimellä.
Yhtiölainan hyödyt
Asuntosijoittaja saa uudiskohteessa hyödyn myös yhtiölainasta. Uudiskohteessa on yleensä paljon yhtiölainaa, ja monissa tapauksissa se saattaa olla edullisempi kuin henkilökohtaisesti sijoittamiseen otettu laina. Lisäksi hoito- ja rahoitusvastikkeen saa pääsääntöisesti vähentää vuokratuotoista verotuksessa. Verot tulevat maksettavaksi myyntivoitosta vasta asunnon myymisen yhteydessä.
Vuokralaisen hankkiminen uudiskohteeseen
Uudiskohteissa taloyhtiöstä tulee samaan aikaan markkinoille runsaasti saman tasoisia asuntoja. Miten varmistella sitä, että omaan asuntoon saa runsaasti hyviä vuokralaisehdokkaita ja heti asunnon luovutuksesta saakka vuokralaisen? Tässä muutama vinkki, jotta sinun ei tarvitse kilpailla hinnalla eli vuokran suuruudella.
1) Näkymä. Jos pääset valitsemaan asuntoa heti rakentamisen alkuvaiheessa, kannattaa miettiä, millaisia näkymiä rakennuksesta on mihinkin suuntaan ja mikä olisi paras vaihtoehto. Näkyykö jostakin asunnosta vesistöä tai puistoa? Voiko jossakin suunnassa ajan saatossa eteen tulla vielä muita kerrostaloja?
2) Varustelu. Jos keittiön perusvarusteluun eivät kuulu esimerkiksi integroidut koneet ja induktioliesi, kannattaa harkita upgradaamista rakennusvaiheessa. Onko asunto etelän puolella; voisiko ilmalämpöpumppu olla tarpeen viilentämisessä? Voisiko lattiassa olla laminaatin sijaan parketti?
3) Autopaikka. Jos autopaikan hankkiminen asunnon kylkeen on mahdollista, sitä kannattaa harkita ainakin heti ydinkeskustan ulkopuolella.
Olet todennäköisesti vahvoilla, jos voit kertoa vuokrailmoituksessasi tällaisista laatumielikuvaa ja asumismukavuutta lisäävistä tekijöistä perusvarusteltuihin asuntoihin nähden.
Katso tästä myynnissä olevat uudiskohteemme kohteemme.