Vuokratuottolaskuri on asuntosijoittajan ystävä


Osakemarkkinoiden ennätyksellisen korkean hintatason ja epävarmojen tulevaisuudennäkymien vuoksi yhä useampi siirtää sijoitusvarallisuuttaan asuntomarkkinoille. Tietyillä alueilla se onkin suhteellisen turvallinen sijoituskohde pitkällä tähtäimellä. Sijoitusasunto kelpaa myös 60-80 % osuudella lainan vakuudeksi.

Vaikka markkina kiinnostaa yhä useampia, ei asuntosijoittajaksikaan ei pidä rynniä suin päin fiilispohjalta, vaan pohjalle on syytä tehdä hyvät laskelmat. Tähän voit käyttää apuna vuokratuottolaskuriamme. Laskurissa ei kuitenkaan ole mahdollista ottaa huomioon kaikkia muuttujia, kuten asunnon mahdollista arvonnousua. Jos syventävä tieto kiinnostaa, kannattaa jatkaa lukemista.

Siirry vuokratuottolaskuriin

Flippaus vai pitkäjänteinen sijoittaminen?

Suurin osa niin kotien kuin sijoituskohteidenkin hakijoista ostaa asuntonsa mielellään vailla välittömiä remonttihuolia. Yksi mahdollisuus pääoman kasvattamiseen onkin heikossa tai tyydyttävässä kunnossa olevien asuntojen kunnostaminen ja eteenpäin myyminen eli flippaus.

Vuokratuotto vs. arvonnousu

Jos kuitenkin keskitytään pidemmän tähtäimen sijoitukseen, on tarkoituksena hankkia vuokratuottoja ja mielellään hyötyä myös mahdollisesta arvonnoususta.

Vuokratuotot saadaan asuntoon otettavilta vuokralaisilta, joiden kautta maksetaan vähitellen pois mahdollista lainaa ja taloyhtiön rahoitusvastiketta sekä kerrytetään vuokratuottoja. Hyvän vuokralaisen valitseminen onkin tärkeä osa prosessia. Arvonnousuun taas vaikuttaa moni muuttuja, kuten hankintahinta, asunnon remonttikulut, yleinen suhdanne, sijainti, taloyhtiön kunto sekä yhtiössä omistusaikana tehtävät remontit. Nämä tekijät tulee huomioida mahdollisimman realistisesti laskelmissa myyntihetkeä silmällä pitäen. Puntarointiin kannattaa paneutua huolellisesti, sillä vaikka esimerkiksi remontteihin kuluu rahaa, ne myös todennäköisesti nostavat asunnon ja taloyhtiön arvoa. Lisää tietoa tuottolaskennan avuksi saat Vuokranantajien Tuottotutkimus 2020 -raportista.

Ja vielä on lisättävä, että päästessäsi hankkimaan asunnon selvästi alle markkinahinnan ja sen myyntivoittopotentiaali oletettavasti hyvä, ei vuokratuoton kanssa tarvitse olla ihan niin kranttu.

Hae sijoitusasuntoa Match by Glikin kautta

5 % nyrkkisääntö

Nyrkkisääntönä pidetään kuitenkin sitä, että sijoitusasunnosta tulee saada noin 5 % vuokratuottoa, jotta se on kannattava sijoitus. Osa sijoittajista tyytyy vähempäänkin ja osa hakee vain maksimaalisen tuoton kohteita. Jokainen määrittelee itselleen sopivan tavoitteen.

Pienemmässä taajamassa tai lähiössä vuokratuotto voi olla huimasti parempi suhteessa hankintahintaan, kun sitä verrataan kasvukeskukseen. Ensin mainitussa tarjolla olevien vuokralaisten määrä ja laatu sekä mahdollisten tyhjien kuukausien ja arvonnousun riskit ovat kuitenkin täysin erilaiset. Toki myös kaupunkien sisällä on alueellisia painotuseroja sekä nousevia ja laskevia alueita, joista kannattaa pysyä kärryillä.

Rohkeasti mukaan

Jos asuntosijoittaminen kiinnostaa, mutta et oikein tiedä, miten lähtisit liikkeelle, voit olla yhteydessä välittäjiimme. Autamme mielellämme tuoton arvioinnissa ja voimme etsiä profiilisi sopivia kohteita.

Tutustu myytäviin kohteisiimme
Uudiskohteet asuntosijoittamisessa – konkareiden salaiset vinkit

Uudiskohteet asuntosijoittamisessa – konkareiden salaiset vinkit

Lue lisää
Näin valitset hyvän välittäjän

Haussa hyvä kiinteistönvälittäjä? Näin valitset sopivan.

Lue lisää
Sähköinen kiinteistökauppa

Näin toimii sähköinen kiinteistökauppa

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV