Näin valmistaudut asuntosi näyttöön ja vauhditat myyntiä


Vaikka olisit antanut asuntosi myynnin tehtäväksi välitysliikkeelle, on muutamia asioita, joilla pystyt itse vaikuttamaan asioiden etenemiseen. Yksi tärkeimmistä etapeista on asunnon näyttö. Samaan tapaan kuin uusia ihmisiä tavatessa, on ensivaikutelmalla suuri merkitys. Siihen kannattaa panostaa.

1. Siivous. Tämä neuvo ei varmasti yllätä, mutta sitä ei toisaalta voi jättää mainitsemattakaan. Imuroinnin lisäksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota tasoihin, kaiteisiin ja valokatkaisijoihin; sellaisiin pintoihin, joita ihmiset luonnostaan koskettavat ja minne katse hakeutuu. Pyyhi huolellisesti välitila ja keittiökaappien ovet mahdollisista sormenjäljistä ja roiskeista. Varmista, ettei pöydässä ole leivänmuruja, keittiöaltaassa rasvapinttymiä tai kylpyhuoneen lavuaarissa hammastahnaläikkiä.

2. Puhdas tuoksu. Sen lisäksi, että koti näyttää siistiltä, tulisi sen myös tuoksua puhtaalta. Erityisesti lemmikkitaloudessa ruoka, lelut, viltit tai lemmikkien pedit voivat tuoksahtaa vahvasti sellaisen nenään, jolla ei lemmikkejä ole. Tuuleta siis pois lemmikkien tai voimakkaat ruoanlaiton hajut. Muista myös allergikot. Emme suosittele suihkuttamaan tiloihin vahvoja tuoksuja tai polttamaan tuoksukynttilöitä. Sen lisäksi, että voimakkaat tuoksut saattavat aiheuttaa allergisille oireita, ne voivat saada ostajan epäilemään, koetetaanko tuoksuilla peittää jotakin muuta. Sen sijaan mielekkäämpiä ovat kotoisat ja luonnolliset tuoksut, kuten vastakeitetty kahvi tai -leivottu pulla. Tärkeintä on raikkaus.

3. Potentiaali esiin karsimalla. Jokaisessa kodissa on kohta, joka vetää erityisesti huomion itseensä. Oli se sitten olohuoneen kalanruotoparketti, metsänvihreä keittiö tai huikeat näkymät parvekkeelta. Vaikka itse olisit jo tiettyihin yksityiskohtiin tottunut, ne ovat vierailijalle uusia. Karsi tarvittaessa mattoja, avaa verhoja, siirrä korkeaselkäinen nojatuoli sivummalle. Keittiökin näyttää yllättävästi isommalta, kun katse ei pysähdy lavuaarin päällä olevaan tiskirättiin tai astianpesuainepurkkiin. Tyhjennä jääkaapin ovi valokuvista ja lasten piirustuksista, samoin kirjahylly. Myös mahdollinen lemmikin tarvikearsenaali on hyvä siistiä näkyvistä, jo edellisessä kohdassa mainituista syistä. Mitä vähemmän pieniä yksityiskohtia viemässä huomiota, sitä paremmin potentiaalinen ostaja hahmottaa kokonaisuuden ja pystyy näkemään asunnossa omat esineensä.

4. Väljyyttä kalusteiden sijoittelulla. Erityisesti tässä kohdassa kannattaa ottaa etäisyyttä omaan kotiin ja koettaa hypätä potentiaalisen ostajan housuihin. Tutki, voisiko huonekaluja järjestellä ja/tai karsia siten, että huoneissa olisi helpompi liikkua ja tilan potentiaali tulisi edukseen. Kierrä jokainen huone ja mieti, voisiko huonekalut järjestää uudelleen siten, että kulkuväylät ja näkymät olisivat mahdollisimman väljiä. Toisaalta on hyvä muistaa, että liian pieni sohva suuressa olohuoneessa voi antaa yhtä epäedullisen vaikutelman kuin liian iso ruokapöytä pienessä keittiössä.

Jos näyttöön valmistautuminen mietityttää, älä epäröi kysyä neuvoja välittäjältämme. Olemme täällä sinua varten.

Oletko harkitsemassa kotisi myyntiä? Pyydä maksuton arvio tai tutustu Match by Glik -palveluumme.

Jaa julkaisu

Asunnon stailaus on tärkeä osa myyntiä

Asunnon stailaus on tärkeä osa myyntiä

Lue lisää
Asunnon myynti nopeasti ja tyylikkäästi Glikin tapaan

Näin se tehdään! Asunnon myynti nopeasti ja tyylikkäästi Glikin tapaan

Lue lisää
Näin valitset hyvän välittäjän

Haussa hyvä kiinteistönvälittäjä? Näin valitset sopivan.

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV