Asunnon remontointi myyntiä varten - kyllä vai ei?


Vastaus löytyy välimaastosta. Jos kodin pinnat ovat hyvässä kunnossa, perusteellinen siivous ja tavaroiden raivaus riittää. Jos taas silmään osuu kulahtaneita pintoja, on asunnon remontointi myyntiä varten paikallaan, sillä osa ostajista haluaa muuttovalmiin kodin ilman pienintäkään remonttitarvetta. Kokematon remppaaja saattaa myös arvioida vaivan ja kustannukset todellisuutta suuremmiksi.

Nyrkkisääntö kuitenkin on, ettei isoa keittiö- tai kylppäriremonttia kannata ryhtyä tekemään myynnin vuoksi. Kustannukset saa harvoin saman tien katettua myyntihinnassa, ja jos materiaalivalinnat eivät miellytä ostajaa, työ menee hukkaan. Eikä se ole ekologistakaan.

Keittiön saa päivitettyä kätevästi vetimiä vaihtamalla, välitilalevyillä tai maalaamalla ja tarvittaessa uusilla tasoilla. Jos ovet ovat huonossa kunnossa, ne voi maalauttaa tai päällystää esimerkiksi D-C-fix-kalvoilla, jos kyseessä on suorat ja sileät pinnat. Ovien vaihtamistakin voi harkita.

Kylpyhuoneen pintoja on mahdollista päivittää täyssaneerausta helpommin ja edullisemmin ammattilaisten tekemällä nanopinnoitteella. Pinnoitus sopii myös suihku- ja saunatiloihin. Pinnoitustyö kestää muutaman päivän ja antaa uuden elämän myös erittäin kuluneille pinnoille. Vessa, jossa ei ole suihkua, raikastuu kätevästi myös maalaamalla.

Etenkin eteisen seinäpinnoille kannattaa myyntiä varten tehdä freesaus, koska usein ne ovat suurimman hankauksen ja kulutuksen kohteena. Jos parhaat päivänsä nähnyttä pintaa on muuallakin asunnossa, maalaa pinnat neutraalilla sävyllä paikaten mahdolliset reiät ja kolhut. Korjaa kaikki muukin rempallaan oleva, kuten vetimet, kahvat, kaihtimet ja irronneet tai puuttuvat listat.

Asunnon remontointi myyntiä varten kannattaa sopivissa määrin, sillä vaikka osa ostajista onkin valmiita tarttumaan työkaluihin, osa ei syystä tai toisesta halua niin tehdä. Näin saat laajennettua potentiaalisten ostajien joukkoa.

Pintojen kunnostamisen jälkeen ehdottoman tärkeää on, että asunnossa on avaraa ja valoisaa. Isot kalusteet, kuten nojatuolit, jotka blokkaavat kulkureittejä sekä kaikenlainen henkilökohtainen tilpehööri kannattaa raivata pois. Anna ostajalle mahdollisuus päästä helposti kurkkaamaan kaikista ikkunoista ja muutenkin väljä kulkumahdollisuus ympäri asuntoa. Jos saunaan tai parvekkeelle on päässyt kertymään tavaraa välivarastoon, raivaa ne kuvauksen ja esittelyiden ajaksi pois. Myös varsinaisista säilytystiloista on hyvä antaa mahdollisimman väljä ja toimiva kuva.

Lue myös, miten asunnon näyttöön on hyvä varautua ja millaisissa tapauksissa asunnossa tehtävistä korjauksista ja remonteista tulee tehdä ilmoitus.

Jaa julkaisu

Virtuaalistailaus tuo inspiroivan ilmeen myytävään kotiin

Virtuaalistailaus tuo inspiroivan ilmeen myytävään kotiin

Lue lisää
Keittiötrendit 2022

Keittiötrendit 2022: luonnonläheisyys ja hyvinvointi korostuvat

Lue lisää
Kevätsiivous

Kevätsiivous - käytännönläheistä omaisuudenhoitoa

Lue lisää

© 2023 Kiinteistönvälitys Glik Oy LKV